Засега няма риск училища и детски градини да останат без топло

Общините оптимизират останалите разходи, надяват се на бюджета
2
Засега няма риск училища и детски градини да останат без топло
Снимка: БГНЕС

Няма риск училищата и детските градини да останат без отопление към момента. Това каза Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), пред БГНЕС.

По думите й това се дължи на факта, че общините оптимизират всички останали разходи. "Така ще покрият разходите за ръста на цените на енергоносителите. В допълнение водим много конструктивни към момента разговори с Министерството на финансите относно рамката на бюджет 2022 г. Оптимисти сме, че държавните субсидии през бюджет 2022 ще ни помогнат да дресираме ръста на цените на енергоносителите и на строителните материали", подчерта още Силвия Георгиева.

Някои от общините вече са започнали да правят режим на уличното осветление, тъй като не могат да се справят с плащането на декемврийските сметки. Разходите за улично осветление от 52 млн. лв., ще бъдат около 200 млн. лв. тази година, което е един доста сериозен ръст, коментира още тя.

Георгиева посочи, че забавянето на приемането на държавния бюджет ще се отрази и на приемането на общинските бюджети.

"Ако държавният бюджет бъде приет до края на месец февруари и обнародван в Държавен вестник, реалистичният най-ранен срок за приемане на общинските бюджети е последната седмица на месец март", прогнозира изпълнителният директор на НСОРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1990Г имахме филиал в жилищен блок с 35 деца на списък и ги топлехме с печка на дърва и въглища в помещението за занималня с падащи легла, а в останалите с ония тъмно червени мощни радиатори- беше кошмар, та като гледам ония години се връщат и все повече заприличваме на евразийска територия.