Безплатни ясли и детски градини от април

Ще има и компенсации за родителите на неприетите деца
Обновена: 21 яну 2022 12:34 | 21 яну 2022 12:27, Петя Славова
29
Безплатни ясли и детски градини от април
Снимка: БГНЕС

Безплатни ясли и детски градини бе едно от решенията на новото правителство, което да облекчи родителите. Това стана ясно от думите на финансовия министър Асен Василев при представянето на бюджет 2022.

Още по темата

Оказа се, че решението влиза в сила от април, въпреки че се предполагаше, че това ще стане от есента на тази година.

Идеята  за безплатни ясли и градини бе спорно приета, защото таксата и сега не е голяма, а проблемът с децата извън детските заведения остава.  Затова пък стана ясно, че ще са предвидени компенсации и за родителите, чиито деца не са приети като се включват и малките под 3-годишна възраст.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кликни
23
0
 
3
 
! Отговори
Коко преди 3 месеца
Хиляди деца в София не могат да се доберат до детска градина и ясла, но хей, тези удари джакпота няма да плащат по 50 лева на месец...
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА СЕ РАДВАТЕ, ЗАЩОТО ЩЕ УВЕЛИЧИМ ПЕНСИИТЕ С 12.5%, ДА ДЕ АМА СЪС 7/8%, ЩЕ УВЕЛИЧИМ ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ С 25%, ДНЕС СЪОБЩАВАТ С 12%/НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ И С ТОЛКОВА/,МИН ЗАПЛАТА УВЕЛИЧЕНА С 9.1%А ИНФЛАЦИЯТА ИЗЯДЕ ВСИЧКИТЕ ВИ УВЕЛИЧЕНИЯ- 7.8% ИНФЛАЦИЯ- ТОВА ГО ИМАШЕ САМО ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ.
21
0
 
6
 
! Отговори
въпросче преди 3 месеца
а кой ше плаща щом ше са безплатни ?
20
0
 
6
 
! Отговори
авт преди 3 месеца
Хахахаха, ще са безплатни ми, когато общините им спрат тока-просто няма да работят с деца, затова ще са безплатни!!!!
19
1
 
8
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 3 месеца
Абсолютен популизъм!
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Безплатни детски градини - добре, но само за децата на онези, които плащат данъци, а също и за децата на студентите. Относно децата на инвалидите също би трябвало да се направи подобен жест, но е крайно наложително най-после да се осъществи реформата, предложена от Валери Стоянов, заради което пощръклели ползвателки на пари от нашите данъци поискаха и получиха оставката му - най-после да се установи кои са лицата с фалшива инвалидност и да ни освободят от това бреме.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само сиренцето в капана за дребни гризачи е без пари , целта е да ваксинират децата ВИ
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 15 - Точно затова писах по-рано тук. Докато не получат места в детските градини всички кандидатствали деца на работещи и учещи родители, да НЕ се приемат децата на онези, които са си избрали професията "трайно безработен" и живеят само от соц.помощи и детски надбавки. Такива родители и без това безделничат и дремят у дома си, от къде накъде децата им да заемат местата на децата на хората, които работят иплащат данъци, за да хрантутят безделниците и тяхното потомство?
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз не съм в София и не ме интересуват там местата, при мен има, таксата е 40лв, не ми е проблем да я плащам, но все пак добре е държавата да направи нещо за децата, в Германия дават по 200 Евро на дете до 18г, макар че там градините са скъпи. По-добре безплатни градини, отколкото да крадат постоянно пари от данъците ни.
14
4
 
1
 
! Отговори
Do 12 преди 3 месеца
Ми имунизирай си децата
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо да е глупост, на мен детски не ми дават, поне градината да е безплатна, не че много ходят децата ми де.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Редно е да се помисли за персонала. В нито една цивилизована страна няма групи с по над 30 деца и един учител. Редно е да се намалят групите до 20 деца. Шумът е невъзможен и за самите деца. Лелята често е една на две групи. Когато трябва учителят да помогне на дете в тоалетната, оставя 20-30 деца сами в стаята?! 20 деца в група, 3 педагози на смяна и най- малко 1 леля на смяна в групата. И не на последно място, за всичко това 1050 лв чисто заплата..Колкото колеги със средно образование
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мъчат се да отложат оставката на правителството...
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А на моите деца на които им се отказват места поради имунизационният статус-частна детска градина?Кой ще заплати?
9
0
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 3 месеца
Те учебниците и уч.пмагала до 8.клас и сега са безплатни, ама нема кой да учи.Натоварват бюджета допълнителните помагала, изисквани от учителите.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А безплатни учебници и намаляване на ДДС-то на основни храни и лекарства кога? Или това беше само по време на изборната кампания?
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали беше от януари, сега от април. Април ще пишат, че ще са от юли и така до безкрай. Кой вече им вярва на тези мошеници?
6
3
 
22
 
! Отговори
Твърдо против преди 3 месеца
Таксите според мен трябва да се повишат, а да има облекчение само за тези с по-ниски доходи (Разбира се и железни мерки срещу сивата икономика). Същевременно трябва да се подобри храната, броя и заплащането на персонала. Трябва и родителите да имат видимост, как се грижат за децата им. Сега плащаш 60 лв. и нито знаеш какво ядат (като качество), нито какво се случва в градината. Връзката възпитател - родител в повечето случаи е нула.
5
5
 
5
 
! Отговори
Неполитическинасочен преди 3 месеца
Тролове млъкнете бе, кво само ревете, ба# ви У народа неблагодарен. Четеме ви простащините постоянно, само набивате негативизъм.