Лекар: Вероятността имунизиран или преболедувал да почине от Омикрон е малка

Наблюдава се засилен приток на деца към педиатричните отделения
Обновена: 22 яну 2022 13:19 | 22 яну 2022 12:20, Петя Славова
94
Лекар: Вероятността имунизиран или преболедувал да почине от Омикрон е малка
Снимка: БГНЕС

И днес в страната са регистриране висок брой на новозаразени и починали с коронавирус. В разгара сме на новата вълна, а в София и страната вече има предприети противоепидемични мерки.

Още по темата

"Над 80 процента от заболелите в София-град са с варианта Омикрон. Този процент за страната е малко над  40. Може да кажем, че този вариант малко по-малко завзема превес над Делта варианта и вървим в посока да се превърне в доминантен. Факт е, че той протича с по-лека като проява клиника, но е доста по-заразен”. Това каза пред Нова тв инфекционистът д-р Трифон Вълков.

По думите от лекарите се очаква с нетърпение му се очаква появата на първите противовирусни препарати за лечение на COVID-19 – така наречените моноклоналните антитела. "Това ще е първият ключ с борбата с вируса. Разбира се разполагаме с оръжие в лицето на ваксините, но те са превантивно средство, за да не се допусне голямо разпространение на вирус. Но за хората, заразили се с вируса и попаднали в болница – трябва да има алтернативен начин на лечение".

Доктор Вълков подчерта, че вече има разработки на ваксини, които да са адаптирани към Омикрон варианта. „Друг е въпросът дали имаме нужда от такава адаптирана ваксина. Говорим за държави с висок процент на ваксинация. Ако човек е ваксиниран и има и бустерна доза – имунитетът му е достатъчно напрегнат в следващите няколко месеца и той би го защитил от боледуване на Омикрон варианта”.

"53 процента е по-малка вероятността човек да влезе в болница, ако е заразен с Омикрон. 74 процента е вероятността да попадне в интензивно отделение, а около 92-93 процента е вероятността да не почине след заразяване с Омикрон.  Това обаче важи само за хора преболедували или ваксинирани", посочи той. "Засилва се притока на деца към педиатричните отделения", допълни д-р Вълков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 42 пожелавам ти да хванеш ковида мръсен убиец антиваксар
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По закона на естествения подбор ще измрът слабите, били те ваксинирани или не. Все още няма препарат който да гарантира вечен живот.
42
3
 
6
 
! Отговори
Ко? Не! преди 2 години
"Разбира се разполагаме с оръжие в лицето на ваксините, но те са превантивно средство, за да не се допусне голямо разпространение на вирус." ---- Абе нали никой не твърдял, че ваксината пази от заразяване и ние сме се били объркали? Кво стана сега?
41
3
 
2
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
Или Доктора или Петя са на '3 бустъра' - "74 процента е вероятността да попадне в интензивно отделение, а около 92-93 процента е вероятността да почине след заразяване с Омикрон. "!!!
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма пандемия. Манипулират ви. Организирана престъпност!
39
2
 
7
 
! Отговори
Процедурно преди 2 години
А не трябва ли всеки ден да се проследява и как се променят банковите сметки на онези от фармацевтичните компании спрямо броя ваксинирани в света?
38
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много скоро близки на загиналите от ковида ще дадат под съд неваксинираните българи
37
1
 
0
 
! Отговори
33 преди 2 години
Що само минусчета бе мамин златни? Опровергайте ме. Кое от това което съм написал не е вярно?
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятността неваксиниран да почине от ковид в България е много голяма
35
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте! Мало...Умниците антиваксъри ще намалеят по закона за естествения подбор. Погребаните близки ще ви търсят сметка един ден.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то и вероятнстта и не ваксиниран да почине от ковид е малка
33
3
 
5
 
! Отговори
БЛС преди 2 години
БЛС са над тези неща. Да умира който иска. Важно е да не биете убийците си и да придобиете Стокхолмски синдром
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятността ваксиниран да почине от омикрон е малка, защото ваксинираните ги пишем починали от другите им заболявания. Не е политически коректно да признаем, че светата ваксина не ги е опазила.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25Подобно *** у но изказване може да се чуе само от ваксър. Ако не било еди какво си И ваксината, нямало да си жив?????????? Твърдиш че заразяване с ковид означава 100% смъртна присъда, такова нещо не смеят да твърдят и най изтъкнатите световни учени. Или ти може би си Господ, а?
30
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва в България да се направи закон за интернет тези които пишат лъжи за ваксините за ковида 5 години затвор ако имаше този закон сега антиваксарите в България нямаше да пишат лъжи за ваксините ние българите само от тоягата разбираме от нищо друго.
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятността ваксиниран да почине от омикрон е малка в сравнение с вероятността да почине от тромбоза.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятността ваксиниран или неваксиниран да умрат от омикрон е абсолютна еднаква защото тази версия е по слаба. Ако не беше така щеше да каже колко време след ваксинация има антитела и файда от ваксината. В статията не се казва колко време след всяка една ваксина има антитела . Нещо като вечни ваксини .
27
3
 
5
 
! Отговори
Към 28 преди 2 години
Ти си за затвора че всяваш страх сред хората
26
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е престъпник терорист убийец и мястото му е в затвора
25
7
 
2
 
! Отговори
Сашав преди 2 години
Пишман докторе вземи и си хвърли дипломната От100%като извадиш 90% другите и те ли не са ваксинирани Нито по математика те бива нито по медица Друг път не се изказвай неподготвен