Лекар: Вероятността имунизиран или преболедувал да почине от Омикрон е малка

Наблюдава се засилен приток на деца към педиатричните отделения
Обновена: 22 яну 2022 13:19 | 22 яну 2022 12:20, Петя Славова
94
Лекар: Вероятността имунизиран или преболедувал да почине от Омикрон е малка
Снимка: БГНЕС

И днес в страната са регистриране висок брой на новозаразени и починали с коронавирус. В разгара сме на новата вълна, а в София и страната вече има предприети противоепидемични мерки.

Още по темата

"Над 80 процента от заболелите в София-град са с варианта Омикрон. Този процент за страната е малко над  40. Може да кажем, че този вариант малко по-малко завзема превес над Делта варианта и вървим в посока да се превърне в доминантен. Факт е, че той протича с по-лека като проява клиника, но е доста по-заразен”. Това каза пред Нова тв инфекционистът д-р Трифон Вълков.

По думите от лекарите се очаква с нетърпение му се очаква появата на първите противовирусни препарати за лечение на COVID-19 – така наречените моноклоналните антитела. "Това ще е първият ключ с борбата с вируса. Разбира се разполагаме с оръжие в лицето на ваксините, но те са превантивно средство, за да не се допусне голямо разпространение на вирус. Но за хората, заразили се с вируса и попаднали в болница – трябва да има алтернативен начин на лечение".

Доктор Вълков подчерта, че вече има разработки на ваксини, които да са адаптирани към Омикрон варианта. „Друг е въпросът дали имаме нужда от такава адаптирана ваксина. Говорим за държави с висок процент на ваксинация. Ако човек е ваксиниран и има и бустерна доза – имунитетът му е достатъчно напрегнат в следващите няколко месеца и той би го защитил от боледуване на Омикрон варианта”.

"53 процента е по-малка вероятността човек да влезе в болница, ако е заразен с Омикрон. 74 процента е вероятността да попадне в интензивно отделение, а около 92-93 процента е вероятността да не почине след заразяване с Омикрон.  Това обаче важи само за хора преболедували или ваксинирани", посочи той. "Засилва се притока на деца към педиатричните отделения", допълни д-р Вълков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
boza преди 2 години
така, така:) Малка била.Ще поживеем - ще видим
23
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сиптомите на омикрона сутрин нямаш температура вечер я вдигаш кашляш и пиеш левокса на мен това лекарство много ми помогна ако не беше левоксата и ваксината на пфайзер нямаше да съм жива
22
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неви искаме вашите убийствени ваксини и лекарства пъхнетесиги у *** тия ваксини и сертификати и тестове и лекарства айде върветеси на майната долни лешояди
21
16
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Вероятноста обаче антиваксър да ритне камбаната от Омикрон е огромна. Хубавото обаче е, и че това не е загуба за обществото. Никаква.
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ноби: Вярващите в науката май не са прочели новината от вчера, че едва сега в Генуа започват 2-годишни тестове за проследяване на страничните ефекти от сиропа. Ама нищо нека си вярват.
19
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ваксини нямат никакъв ефект всички ваксини убиват хора айде стига с тия лъжи и измами никога никакъв случай няма да се ваксинират хората стига пълна забрана за всички ваксини лекарства и сертификати веднага всичко това дасе забрани иначе щте има война долни ***
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под карантина е равностойно на убиец който е под домашен арест
17
14
 
8
 
! Отговори
Ноби преди 2 години
ние сме на принципа - всеки сам си преценя. който иска вярва на науката, който иска да ходи по врачки, баба ванга кво казала или да иде на църква да запали свещ. а забравих и оня пелтек мангъра
16
6
 
15
 
! Отговори
КаквоКазваНауката? преди 2 години
Кой бустер ще ни отърве от пандемията? Петият? Осмият? Кой поред?
15
7
 
10
 
! Отговори
do 3 преди 2 години
До Омикрон антителата: Ако си се набоцкал и имунната система ти е заминала, си като разграден двор не само за този, но и за всички останали вируси
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое пречи са сменим правителството?
13
6
 
17
 
! Отговори
Серсемин преди 2 години
От омикроня вероятността е малка,но от ваксината е голяма.)
12
5
 
11
 
! Отговори
Досадници преди 2 години
Ей,не се спряха, пустите му емисари.Да не са от "Свидетели на Ковида"?
11
5
 
18
 
! Отговори
Корона преди 2 години
Вие сте ***.Вероятността който и да е-васкиниран или не,да почине омикрон е малка-под 1% е.И при делта и вероятността да починеш беше малка,дори и в БГ беше около 4% ,това от регистираните,ако прибавим и скритите става 1%.Тоест вероянтостта неваксан да почине е НИЩОЖНА!Всякаш всеки заболял неваксиниран е обречен на смърт.Стига сте всявали паника!
10
6
 
11
 
! Отговори
В. преди 2 години
Не ви ща фалшивите лекарства. Има Витамин д, Цинк, Хидроксихлорокин. С които е лекувано десетки години. Сега всичко ще забранят да им се плащат безумни пари.
9
5
 
15
 
! Отговори
бояна Филм преди 2 години
Сега като отмине таз манипулация милиони хора ще си продължат неваксинирани да си живеят.
8
5
 
21
 
! Отговори
ЧЕСТЕН лекар преди 2 години
Вероятността имунизиран или преболедувал да почине от Омикрон е малка, а за неваксиниран - никаква. ПП. Кой е "имунизиран", да не съм пропуснал някакъв пробив в медицината и да са създали ваксини срещу КОВИД? Понеже досегашните терапии не създават имунитет и никой инжектиран не е "имунизиран"! Докторче, може ли да ползваме коректно термините?
7
4
 
18
 
! Отговори
AAA преди 2 години
Стига ЛЪЖИ!!!!!! днеска четох една немска статия , ваксиниран шанса да умре от Омикрон е 0.035%, неваксиниран 0.07%, или 2х по голям, ама на фона на тези мижави %, и средна смъртност от Корона в Германия 83 год!!!!!! Е пълно престъпление че още има каквито и да е мерки!!!!!!!!! 0.05% средно...... иши 1 на 2100 умрели.... пгфффффффф
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тя вероятността ваксините да ни опазят в началото беше 95-97% ама не било!
5
2
 
9
 
! Отговори
Каргона преди 2 години
Е ама те си минаха по реда алфата и делта.Нямат връщане на зад.Освен ако не дойде омега хахахаха.