Добре ли са? Хиляди българи лекуват коронавирус с... белина

Според Богдан Кирилов, това може да е опасно
24 яну 2022 10:22, Петя Славова
686
Добре ли са? Хиляди българи лекуват коронавирус с... белина
Снимка: БГНЕС

Хиляди българи смятат белината за универсално лекарство. Вярата в лечебните й свойства се разпространява на срещи, чиито участници изграждат връзка като братство и се приобщават все повече вярващи, че има едно универсално лекарство за почти всички болести, съобщава bTV.

Според разследване повече от 10 000 сънародници вярват, че хлорният диоксит, разпространяван онлайн като Це Де Ес или Ем Ем Ес е тайна за здраве. Хлорният диоксит на практика е дезинфектант, сходен с белината.

Разреден по формула според заболяването, той се пие от вярващите в него профилактично, със и без симптоми, маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото. Чрез специални протоколи, които се разпространяват между просветените в затворени групи, се прилага за лечение на всичко - от рак, до кожни заболявания. Дори върху деца. В затворени групи и общности невярващите в традиционната медицина се лекуват сами и отричат съвременната медицина.

"Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас. Сега трябва да Ви разкажа за тези три елемента. Це Де Ес, хлорен диоксид идва от ММС. ММС е минерал миракъл солюшън", казва Росен Бакалов, един от хората, които пропагандират използването на белина като лечебно средство.

Последователите на Ем ЕМ Ес по правило са против ваксините, не вярват на медицината. По-скоро вярват, че тя е част от световната фармацевтична мафия, която иска да ни навреди. Използват хлорният диоксид срещу COVID-19. Росен Бакалов твърди пред последователите си, че "тези, които ги ваксинират втори път като ги заразяват, го карат много по-тежко".

Още по темата

"Искам да ви представя инструментите, които вече са в  ръцете на тези, които знаят, първо за предпазване и второ за лечение от този вирус. Превантивно и по време - окислителна терапия - биват три окислителни агента - Це Де Ес и хлорен диоксид, кислородна вода и озон. Ако се направят клиничните изследвания, за да се пусне, би заместило толкова много лекарства, че си нямате представа", твърди Бакалов.

Хлорният диоксид е напълно легално вещество, използва се като дезинфектант и може да се купи от всеки. За да нямат проблем с властите, продавачите не го рекламират като лекарство, но упътват потребителите към групите в социалните мрежи. И може да се поръча 100 милилитра концентрат за 43 лв.

В групата на вярващите са публикувани протоколи за лечение на десетки заболявания. Според администратор на група, хлорният диоксид "прецаква тотално фарма мафията в световен мащаб."

В една от групите има 6000 души, а лечението се осъществява със съвети в групата. Някои се оплакват от главоболие, след като са пили препарата, но други им обясняват, че вероятно се дължи на пълнолуние или слънчеви изригвания.
Най-чести са консултациите за лечение на коронавирус.

Според шефа на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, пиенето на тези разтвори може да доведе до мното тежки и дори фатални последици.

Той допълни пред bTV, че с Министерството на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се преустанови продажбата на тези разтвори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
517
7
 
19
 
! Отговори
void преди 2 години
Земята е плоска, а белината лекува всичко!
516
0
 
5
 
! Отговори
Хамериканците били преди 2 години
Прости според някоиама и потурковците не се дават без бойНаздраве с грозданка - доказан убиец на вируси!
515
1
 
6
 
! Отговори
До пасветен преди 2 години
Я кажи приятилче , за 10ст. Какво ще ми помогне?
514
4
 
13
 
! Отговори
Посветен преди 2 години
Факт е,че има Ковид мафия, фарма мафия. Не навлизам как евтини и свръхефективни лекарства бяха забранени, пример петнитрокс, биопарокс, в момента са разрешени при свободните държави на Изток.И да има нещо безплатно,ще го оплюват, разбира се има и шарлатанство,имайте предвид, че до преди 150 години хората са се лекували само с билки и древни неща.Аз лично по някаква линия имам получено едно посвещение,една терапия за хрема, грип, от три четири години го ползвам, за ден си оздравял, струва 10 ст.
513
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз се чудех защо българина не се ваксинира.
512
7
 
31
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
На тази фалшива новина ще се хванат само ваксинирани за да се подиграват. Обаче всички ползват питейната вода в домовете си поне за готвене, с тези препарати се дезинфекцира водата. Всеки е усещал мириз на хлор от чешмата лятото. Тогава бактериите се размножават по често и живеят по дълго за това дозите са по големи. И какво излиза всички ползваме тези химични съединения, даже и сътворилите уникалната статия. Глупаците са малко пак ударихте на камък.!
511
6
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Започвайте да стеоите лудници в бугарско скоро нормален няма да остне там
510
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната партенка за да се разделят хората ..,..Д.н.е.с винаги е бил само за разлайване на кучетата. 600 коментара под най-*** драсканици!!?? Защо? Защото го пише в този пасквил. Осъзнайте се хора! И четете повече.....Не всичко което се пише е дори близо до истината.
509
0
 
25
 
! Отговори
Draft преди 2 години
Журнлайките, да се връщат в училище да си доучат, щом не могат да правят разлика между НАТРИЕВ ХИПОХЛОРИД (белина) - NaCIC и ХЛОРЕН ДИОКСИД - CIO2! Поне като правят поръчкови материали за внушение, предри това малко да попрочетат за каквото ще пишат, че много се излагат. Да се поосведомят - водата от чешмата, която сме пили цял живот, как я дезинфектират!
508
0
 
20
 
! Отговори
Ооо преди 2 години
Поредната фалшива новина. Работилата по материала да си търси друга работа. Драскачка.
507
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 566 преди 2 години
Не са. И те са част от народа, който пие дезинфектанти. И е ясно, че не е онлайн обучението причината....
506
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала бе, Петя! Хлорен диоксиТ??? Журналята от днес.бг изобщо ходили ли са на училище? На ви колко струва измислената матура по български - дава дипломи на хиляди неграмотници всяка година. Как да не пият белина после?
505
3
 
25
 
! Отговори
Защо ? преди 2 години
Защо не се по интересувате поне малко, преди да пишете глупости ?!? Това не е белина, а 0,3% разтвор от хлордиоксид. Белината или Natriumhypochlorit (Натриев хипохлорит) е съвсем друго нещо ! Това, което пишете е опасно, защото дори и в малко дози (ако реши някой да пробва), белината прави големи поразии. За разлика от нея, приложен правилно хлордиоксид-а, прави наистина чудеса. Прави се по определени протоколи за най-голяма ефикастност или профилактика.
504
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно такива индивиди гласуваха за Фигуранта и марионетките му от Харвард...
503
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителствата умишлено слагат в напитките въглероден диоксид с цел опростачване на населението .
502
4
 
4
 
! Отговори
Мен преди 2 години
И се хвали те, че си дезинфекцирате водата. Ей, какви хора станахте? Аз съм химик и се втрисам, всеки си купува нещо и си го пие, както си реши.
501
0
 
15
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Отворете уикипендия и прочетете, там пише ясно физичните и химични свойства на хлор и хлор производни, окислители, озон... Химията е ясна наука, няма спор между отделните химици, няма да откриете различни текстове както за съжаление се получи при вирусологията и отделните вирусолози.
500
1
 
16
 
! Отговори
селски преди 2 години
От как съществува ВИК, питейната вода се е дезинфекцирала с хлорен диоксид ( ClO2 ). НО в условията на ПЛАНдемия, водата вече я "дезинфекцират" с белина ( NaClO ). Не мога да разбера тия *** защо тъй крякат.....Аз като *** селянин вече не пия вода от чешмата, а към бутилираната минералка си добавям малко хлорен диоксид. Нека ми е зле.
499
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова изпъкваха тарикатите с дипломи, не че са много умни, а че масите, които ги избраха, са необразован и неумни.
498
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата да се самосезира срещу "лечителите", за шарлатанство, с опасност за живота на големи групи хора.