Добре ли са? Хиляди българи лекуват коронавирус с... белина

Според Богдан Кирилов, това може да е опасно
24 яну 2022 10:22, Петя Славова
686
Добре ли са? Хиляди българи лекуват коронавирус с... белина
Снимка: БГНЕС

Хиляди българи смятат белината за универсално лекарство. Вярата в лечебните й свойства се разпространява на срещи, чиито участници изграждат връзка като братство и се приобщават все повече вярващи, че има едно универсално лекарство за почти всички болести, съобщава bTV.

Според разследване повече от 10 000 сънародници вярват, че хлорният диоксит, разпространяван онлайн като Це Де Ес или Ем Ем Ес е тайна за здраве. Хлорният диоксит на практика е дезинфектант, сходен с белината.

Разреден по формула според заболяването, той се пие от вярващите в него профилактично, със и без симптоми, маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото. Чрез специални протоколи, които се разпространяват между просветените в затворени групи, се прилага за лечение на всичко - от рак, до кожни заболявания. Дори върху деца. В затворени групи и общности невярващите в традиционната медицина се лекуват сами и отричат съвременната медицина.

"Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас. Сега трябва да Ви разкажа за тези три елемента. Це Де Ес, хлорен диоксид идва от ММС. ММС е минерал миракъл солюшън", казва Росен Бакалов, един от хората, които пропагандират използването на белина като лечебно средство.

Последователите на Ем ЕМ Ес по правило са против ваксините, не вярват на медицината. По-скоро вярват, че тя е част от световната фармацевтична мафия, която иска да ни навреди. Използват хлорният диоксид срещу COVID-19. Росен Бакалов твърди пред последователите си, че "тези, които ги ваксинират втори път като ги заразяват, го карат много по-тежко".

Още по темата

"Искам да ви представя инструментите, които вече са в  ръцете на тези, които знаят, първо за предпазване и второ за лечение от този вирус. Превантивно и по време - окислителна терапия - биват три окислителни агента - Це Де Ес и хлорен диоксид, кислородна вода и озон. Ако се направят клиничните изследвания, за да се пусне, би заместило толкова много лекарства, че си нямате представа", твърди Бакалов.

Хлорният диоксид е напълно легално вещество, използва се като дезинфектант и може да се купи от всеки. За да нямат проблем с властите, продавачите не го рекламират като лекарство, но упътват потребителите към групите в социалните мрежи. И може да се поръча 100 милилитра концентрат за 43 лв.

В групата на вярващите са публикувани протоколи за лечение на десетки заболявания. Според администратор на група, хлорният диоксид "прецаква тотално фарма мафията в световен мащаб."

В една от групите има 6000 души, а лечението се осъществява със съвети в групата. Някои се оплакват от главоболие, след като са пили препарата, но други им обясняват, че вероятно се дължи на пълнолуние или слънчеви изригвания.
Най-чести са консултациите за лечение на коронавирус.

Според шефа на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, пиенето на тези разтвори може да доведе до мното тежки и дори фатални последици.

Той допълни пред bTV, че с Министерството на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се преустанови продажбата на тези разтвори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
557
1
 
0
 
! Отговори
Мда преди 2 години
До 539 Анонименпреди 2 седмици"Тези, които пият белина са същите, които отказват да се ваксинират." --- -по-скоро тези, които вярват на медиите, че хлорен диоксиТ е белина са тези, които вярват, че експерименталните сиропи са ваксини и се бодат хахахахПраво в десятката!
556
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е дезинфектант за вода..Всичката питеина вода която пиете идва от язовирите който са пълни със жаби,змий и всякакви болести..Да,и хлорна вар даже хвърлят във водата.Тези който пият чешмена вода както и аз през целият си живот още нищо ми няма...Да сте чули някой да е умрял от пиене на вода от чешмата?
555
0
 
1
 
! Отговори
Неочаквано тъп преди 2 години
Требва да се дава на навършишите 70г.и нагоре, за профилактика. Също и на сички в гетата, да нема, децата станаха на вирус. Секи ден я придълже на една година, по една лъжичка, и ман..... сари нема да има. Ще е некак си светло и хубаво.
554
0
 
4
 
! Отговори
химик преди 2 години
тази Петя Славова явно е отсъствала от часовете по химия. Не прави разлика между белина (натриев хипохлорит) и хлорен диоксид.
553
6
 
7
 
! Отговори
плоскоземец преди 2 години
Има и един друг много полезен срещу ковида препарат-калиев цианид,някои му викат цианкалий.Не е вреден като ваксините.Действа мигновено,после не ви трябва зелен сертификат,писиари,тестове,ваксини.Ако го няма в аптеките,купете си мишемор.И той действа по-бързо от белината.
552
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са *** и антиваксърите на Костадинов.
551
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на вас кукувица ви е изпила ума
550
1
 
8
 
! Отговори
аве ей преди 2 години
а на американците се смеехте!
549
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен журналястите отново демонстрират невежество!
548
0
 
4
 
! Отговори
Росица преди 2 години
В страницата във ФБ на д-р Огнян Пелов често се дават подобни съвети за лечение и предпазване от коронавирус. А и не само там. Всеки има глава на раменете и ще си носи последствията от избора.
547
6
 
6
 
! Отговори
Дин Дзън преди 2 години
Антифриза също лекува всички болести и има хубав вкус вервайте ми и пийте смело.
546
5
 
7
 
! Отговори
Колио преди 2 години
До Обективен 606 Ква белина бе тънар,дори и мисълта ти е копи пеист,никога не казвал белина,това че си голтак и не разбираш грам от химия или неможе да различиш проста формула.Такива като тебе генетично трябва да ги банват.Мишка.
545
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на тоя който е измислил тази бизнес схема. Всичко това е бизнес, да продаваш препарат който струва 1,5 лв. за литър, за 50 лв., за 100 милилитра. Евала ... Обаче няма такива *** като тези дето са се вързали и са повярвали на тази простотия. Давай народе на белинатааааа, евтино я давам ...
544
2
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Много сме закъснели - Тръмп препоръча пиене на белина на краварите още при втората вълна на вируса.
543
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, ако прочетете внимателно статията, тези, които ползват ММС (което си е белина) са си чисти антиваксъри. Виждате колко им е акъла - ваксините са им опасни, но пиенето на белина им подобрява здравето. Че дори и месия имат - Росен Бакалов. Едва ли този човек има някакво медицинско образование, не вярвам някога да е учил и фармацевтика. Вервайте му, много ще сполучите!
542
2
 
7
 
! Отговори
Мани Мани преди 2 години
за ***- Това е линк към БНР интервю от 2013г. с проф. Надка Бояджиева от медицинския факултет на медицинския университет в София https://bnr.bg/post/100057247/prof-boyadjieva-mms-natrieviyat-hlorit-ne-lekuva-bolesti-a-povliyava-imunnata-sistemaизслушайте интервюто, защото знам, че сте мързеливи и оплювате преди да прочетете странично инфо. Имайте критична мисъл и не се доверявайте на драскачите, защото те изобщо не си проверяват копи-пейста, а си гонят статиики за деня. Не бъдете глупави
541
3
 
5
 
! Отговори
? преди 2 години
Интересно с какво замезват на 100гр белеина -сялятя от прах за пране ли ?
540
3
 
6
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
това е естествения подбор .Кажеш че се лекуват с миша отрова и те се лекуват.нали погребалните агенции трябва да имат бизнес. така остават по интелиегентните , а простаците отиват където им е мястото
539
6
 
6
 
! Отговори
Антиваксъри, сър преди 2 години
Прости им Господи, те не знаят какво правят.
538
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е забавно да се види нагледно фактът, че точно вярващите във ваксините и нАуката не могат да направят разлика между белина и хлорен диоксид. Очевидно вярата им в нАуката е само вяра. Без знание.