Двоен скок на наемите за гаражи в Бургас, но предлагане няма

Обявите в целия град са едва осем
24 яну 2022 23:45, Анисия Иванова
14
Двоен скок на наемите за гаражи в Бургас, но предлагане няма
Снимка: БГНЕС

200 лева е месечният наем на гараж в Бургас, и то със санитарен възел, ток и вода. Намира се в комплекс "Лазур" и е с площ 35 квадрата, покрит, а пред него има парко място, което също може да се ползва в рамките на тази сума. Това е най-скъпият наем на гараж в Бургас, като изключим предлагано дворно място в "Сарафово" за 125 евро, в което можело да бъдат паркирани пет или шест автомобила. Обявите за наеми на места са паркиране в целия град са едва осем, като за гаража с ток и вода е указано, че може да се ползва и за склад, пише "Труд".

Два гаража срещу 100 лева месечно може да се наемат в центъра и жк "Братя Миладинови", а в комплекс "Възраждане" срещу 77 евро на месец се предлагат две паркоместа с навес, като е указано, че договорката може да стане за семейство наематели с две коли.

Гаражите са кът, продават се също много малък брой, като най-евтиният е в жк "Възраждане"- 6900 евро за 28 квадрата площ. Най-скъпият се продава в жк "Братя Миладинови" срещу 39 999 евро и е 45 квадрата в нова кооперация, така че става за паркиране на две коли.

Въпреки че в комплексите, пред жилищните сгради, непрекъснато се изграждат паркинги и въпреки зелената и синя зони, паркоместата в морския град са кът. Поскъпването на наемите по тази причина е почти двойно, коментират брокери. Само преди две години, в центъра можеше да се намери паркомясто с месечен наем 45 лева. Преди година минималната цена скочи на 60-70 лева, а сега тръгва от 100 лева. Въпреки поскъпването, предлагане няма.

Причината за трудното намиране на място за паркиране е големият брой автомобили на местните, смятат бургазлии.  През лятото пък броят им набъбва заради гостите на града, които прекарват тук отпуската си .

В Бургас непрекъснато се изграждат паркоместа, по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица", но това не решава проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Мисля, че темата е цената на наемите на гаражите, която не и актуална между другото. Пиша го, защото лично отдавам под наем.Но писанията на повечето по долу са колко лоши, диви, примитивни и какво ли не са хората в града. Жалко е, помислете си дали е нужно да сте винаги и първо толкова негативни - няма значение дали е цена за наем на гараж, хората (поставени под общ знаменател) от Бургас или който и да е град по света или...каквато и да е друга тема
9
1
 
0
 
! Отговори
Странджа планина преди 2 години
Много сте прости !!!! Бургас е на милиони км. пред столицата , която е по зле и от Абиджан!!!
8
0
 
9
 
! Отговори
Баьо гАнйо преди 2 години
до 6 и 7 Маратонките не са адидас, а абибас. Адидас е пълен фейк, а абибас оргинал от Капалъ чарши е топ нъмбър уан заедно с анцуг Биябора. Те само тая комбинация вдига с 200 коня пауъра на бемевето и пали с 300 за слънчака.
7
2
 
19
 
! Отговори
Рентиер преди 2 години
За Бургас може и да е множко, но в Софето ще се избият за гараж за 200 лв в някои райони. По-доходоносно е от отдаване на апартаменти даже.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СофиянецЕ чудесно. И такива щом има - слава Богу! Ама я кажи, с адидас маратонки бяха нали?
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И маратонките адидас купени на промоция - не може да караш БМВ на 600 000 км ( на километража пише 98) ако не си с такива маратонки. Просто то не може да запали ако не са адидас. Мда, такива са правилата в Бургас.
4
7
 
18
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Аз пък, имах колеги от Бургас в СУ, все народни хора, завършили езикови гимназии, интелигентни, да не чувам дума против бургазлии. Иначе софиянци лятото в Бургас, как налитат на свободните места в синята зона около морската градина.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е така е. Като всеки *** продае нивите на баба си и си вземе БМВ нов внос на 98 800 км - "карано от един дядо, който е ходил до магазина само събота и неделя" :) а то на разстояние до луната тамън два пъти.. Е как да има места за паркиране? До Созопол трябва да ходи и лепенка "M power" за 2,50 лв поръчана от интернет задължително! Без нея е "мишка"
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесва ми Бургас, имам приятели и колеги от там, но заклевам се - никъде и никога не съм виждал по-прости и примитивни хора от някои индивиди от Бургас...Имах и колеги в университета от там, е нямаше по-големи ***. Все едно бяха пуснати от джунглата. Имахме колега от Сомалия, но в сравнение с тях беше като англииски лорд.
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-пропадналият град в България, пълен с панелени гета, населени с наркомани, дилъри, престъпници и ***.