Над 800 машини са на терен в районите със снеговалеж

Ограничено е движението през Троянския проход
3
Над 800 машини са на терен в районите със снеговалеж
Снимка: БГНЕС, архив

860 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Обработката на настилките продължава, особено по усойните места и по съоръженията, където има предпоставки да е хлъзгаво и за заледяване.

Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на всички моторни превозни средства през най-високия старопланински проход - "Троянски". За снегопочистване е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Рожен" и по пътя Девин-Михалково.

Приоритет за снегопочистване са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа, както и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

АПИ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: снегопочистване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време при метър сняг го наричаха зима,а сега при 20 санта го наричат бедствие..
1
1
 
2
 
! Отговори
Ринкям снег преди 2 години
А има села,в които кмета не е дал пари на бай Спас и он нема да ринкя с големия си камион! Или ако ринкя снег,оно че буде сал по главната и до кмета! А другите ****!