Обсъждат нова цена на билета за градския транспорт в Плевен

Предложението е билета да стане 1,40 лв.
25 яну 2022 10:37, Ния Христова
14
Обсъждат нова цена на билета за градския транспорт в Плевен
Снимка: БГНЕС
Постоянни комисии на Общинския съвет в Плевен обсъждат предложение за нова цена на билета за обществен транспорт, съобщи БНР.
 
Предложението на фирма „Тролейбусен транспорт“ е увеличението да бъде с 40 процента и цената на билета да стане 1,40 лв., тъй като цената му в момента е 1 лев.
 
От фирмата посочват още, че има промяна в размера на минималната работна заплата, цените на тока, резервни части, гориво , което налага увеличение с 40 процента, т.е. билетчето за градския транспорт да стане 1,40 лв.
 
Със същия процент да бъдат повишени цените и на картите за пътуване като за ученици за цялата градска мрежа от 16 да стане 22 лв., за граждани да е 74 лв., за хора над 70 г. - 11 лв.
 
Ангел Несторов, управител на „Тролейбусни превози“, заяви:
 
"Цената на билета през 2021 г. е около 2 лв. била, ако смятаме реално разходите на предприятието".
 
Окончателното решение се очаква да бъде взето на заседанието на Общинския съвет, насрочено за 27 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не разбирам. Ако през 2021 реалната цена на билета е била 2 лева според разходите, защо за 2022 искат цена от 1,50 лева, а не от 2,50 или 3 лева при това поскъпване на тока, горивата, резервните части и по-високата минимална заплата?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би тогава ще освободят първата двойна седалка зад шофьора за пътници. Сега или е преградена с въженце, или контрольорката, която си има отделно място, си оставя там касовото апаратче, щот е много тежко и не позволява да се сяда. Ще напиша до ръководството им да питам по тяхна заповед ли е.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A в София кога ще падне цената, за която се произнесе съда?
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то най-дългия маршрут в Плевен е 9км , той целия град е дълъг 5км от край до край, какви 1.40лв? В София дето най-дългата линия е 55км е 1.60лв, къв 1.40 за Плевен? Ами в София 6лв ли ще стане тогава? Нали уж искат да се борят със замърсяването на въздуха и да намалят колите, а обществения транспорт дето и без друго половината е празен става по-скъп. Вместо да намалят цените та повече хора да го ползват и да е по-чисто те обратното правят! Mинdили!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе К.Петков не ви ли казА да НЕ слагате на врата на крайния потребител "разходите на предприятието"???
7
3
 
8
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 2 години
Обяснявах,обяснявах преди време,че тролейбусен транспорт за обезлюден и беден град като Плевен е нонсенс,но няма кой да чуе! Плевен загина той е в клинична смърт!Можеше нещата да се развият по друг начин,ЖАЛКО!!!
6
2
 
7
 
! Отговори
Падение Плевенско преди 2 години
Плевен е най-западналото селище на стария континент!Селище мръсно,грозно ,мизерно,обезлюдено! Селище с паразитираща,алчна,философстваща община на гърба на шепата останали хора! На най-върлия душманин не пожелавам да пребивава в Плевен а камо ли да живее!
5
0
 
3
 
! Отговори
Ех мааа преди 2 години
А заплатите с 40% кога? А? Кире, нещо на България да обърнеш внимание?
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква новина само. На село ,колко щял са бъде билета за празния автобус.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и в цялата страна, поне 40-50% плюс.Но няма да се плашите, Му Нчо ще вдигне юмрук и ще победите, ха, ха. Венсеремос ОВ ЦЕ
2
1
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Дори могат да направят и електрически седалките. Така бедните,които от немотия се возят без да плащат,ще бъдат ликвидирани. Побързайте! Това със сигурност ще се хареса на Бил Гейтс и Сорос.
1
0
 
10
 
! Отговори
Фифи Перото преди 2 години
Да става 4 лв, така даже ще са на печалба, ама ще се возят сами, ватмана и контролата