Ротвайлер нахапа жестоко жена в Перник, тя е с опасност за живота

Пострадалата е в изкуствена кома, има нужда от кръвопреливане
25 яну 2022 20:35, Красимир Ангелов
85

Жена от Перник е с опасност за живота, след като беше нахапана жестоко от куче. Тя е в интензивно отделение и се нуждае от кръвопреливане.

В събота ротвайлер се нахвърлил и нахапал почти до смърт 45-годишната Силвана Иванова. Нападението се случило в двора на къщата, където живее кучето. Жената била поканена от стопанина на животното, но инцидентът е станал в негово отсъствие. Всичко се е разиграло за секунди.

"След като жената е клекнала да погали кучето, то я е захапало за лицето", сподели Анжелика Макараджийска, близка на пострадалата жена.

След нападението пострадалата е настанена във ВМА с опасност за живота. Близките ѝ отправят апел хората да дарят кръв, за да оцелее.

"Интубирана е, поставена е в изкуствена кома. Половината ѝ лице е отхапано. Има и поражения на носоглътката. В момента се надяваме органите да продължат да работят. Тя има инфекция от ухапването, защото самото куче не е ваксинирано, няма паспорт. Не може да се докаже от какво е инфекцията. Има и увреждане на челюстта, липсват ѝ два зъба", обясни дъщерята на пострадала пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Стопанинът на кучето отказа да застане пред камерата на Новините ON AIR. Само обясни, че жертвата сама е отишла при домашния му любимец, въпреки че виждала кучето за първи път. По неговите думи то стои вързано на синджир от 3 години. Така било и по време на инцидента.

От Национален клуб Ротвайлер анализират основните причини за възникналата ситуация - проблемът не е в породата, а във факта, че кучето се отглежда вързано.

"Когато е на синджир, то е ограничено да се защитава, а всъщност тялото му е открито за атаки. Това го прави още по-подозрително. Много бързо кучето преминава от предупреждение към нападение. Не е агресия, когато кучето си защитава двора. То не напада, а прогонва натрапник", обясни Димитър Трифонов.

И съветва да следваме две основни правила, когато ни напада куче.

"Може да му подадем първо яке, чанта, за да захапе първо тях. И най-важното е да не бягаме с гръб, а да се отдръпваме с лице към кучето", посъветва Трифонов.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Собственикът защо не е в ареста? Прокуратурата почивен ден ли има?
6
11
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АКО КУЧЕТО Е БИЛО И ВЪРЗАНО КАКТО ПИШЕ И ТАЯ БЕЗ ДА ГО ПОЗНАВА Е ОТИШЛА ДА ГО ПОГАЛИ! ПОЛУЧИЛА Е КАКВОТО ТЪРСИ!
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора си взимат кучета,за да ги пазят от крадци. Особено по местата където живеят в къщи. Аз лично имам куче,но когато го взех веднага се погрижих да оправя оградата,за да няма как да бяга и го връзвам само когато изкарвам колата или идват хора на гости,за да няма инциденти. И винаги им казвам,че си пази територията и да не го доближават. Това са прости правила които ако се спазват няма да има инциденти.
4
10
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАБОТА НА КУЧЕТО Е ДА ПАЗИ ДВОРА! ПОМНЯ ЕДИН ПРИЯТЕЛ НА СЕЛО ИМАШЕ КУЧЕ - ГОЛЯМО ЕДРО И ЗЛО И СЕ РАЗХОЖДАШЕ СВОБОДНО ИЗ ДВОРА МУ , ТОГАВА ОЩЕ НЯМАШЕ МОБИЛНИ И НЕ СМЕЕХ ДА СЕ ДОБЛИЖА ДО ВРАТАТА НА ДВОРА МУ! НЕ ПОМНЯ КАК СМЕ КОМУНИКИРАЛИ, НО АКО БЯХ ВЛЯЗЪЛ В ДВОРА ПРИ КУЧЕТО СИГУРНО ЩЕШЕ ДА МЕ ИЗЕДЕ! В ТОЗИ СЛУЧАЙ КУЧЕТО НЯМА НИКАКВА ВИНА ,ТО СИ Е В ДВОРА И СИ ГО ПАЗИ!
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се бяга от ротвайлер назаден????Кучето не било агресивно, ясно. А нещо за стопанина от Клуб Ротвайлер няма ли да кажат? Примерно, стопанинът също да изкара едни три години на синджир. В цивилизованите страни ей така куче не може да си вземеш и съвсем пък не можеш и да го държиш в двора на синджир. Затвор за чубанина.
2
5
 
24
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Повечето хора на село ги държат на синджир цял живот нарочно "за да се били озлобили и да станели добри пазачи".Горкото животно е без вина виновно и цял живот затворник, щото му се е паднал собственик кроманьонец.Жената не е трябвало да го доближава.При непознато куче трябва то да реши дали иска контакт, дори и да не е агресивно му подаваш ръка под муцуната,ако реши да я подуши може и да позволи да го погалиш.Ръка над главата го приемат за заплаха.Собственика е за затвор,кучето за приспиване.
1
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отглеждането на купища трябва да се забрани. Както не можеш да гледаш лъв в двора си, така да е й с тези животни.