Мними майстори измамиха възрастна жена с 840 лв.

На своя глава направили ремонт на покрива на къщата
27 яну 2022 16:36, Ния Христова
35
 
Възрастна жена от благоевградското село Горна Крушица е била измамена от мними майстори, които направили ремонт на покрива без нейното разрешение.
 
В понеделник следобед пред къщата на 75-годишната Велика Георгиева спрял непознат мъж и казал, че покривът на къщата се нуждае спешно от ремонт. Преди жената да отклони предложението, мъжът извикал още петима майстори и се качили при керемидите. 
 
След около час, след като започнали ремонта, заявили, че трудът им няма да струва първоначално уговорените стотина лева. 
 
"Дойде – вика 25 квадрата, по 40 лева колко струват, значи 1000 лева. За една дупка там... Викам: 1000 лв. не мога да ти дам", сподели пред Bulgaria ON AIR измамената жена.
 
Велика Георгиева обаче не успяла да събере 1000 лева и им дала само 840.  
 
"Те си го откриха, те си го покриха, така си беше - както си е къщата, само откриха керемидите и после пак ги покриха. И избягаха", разказва жената.
 
Когато майсторите си тръгнали, Велика се обадила в полицията и мъжете били задържани. Оказало се, че са пътуваща група от села в областите Силистра, Хасково и Стара Загора. 
 
Вижте повече във видеото.
 

35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А мен един дърводелец от село Краево ме завлече с 500лв.Щеше да МИ прави порта за 1500лв. на село и аз му дадох авансово парите.После 2-3 години го търся да ми върне парите.Нито пари ,нито порта видях.Пих една студена вода и това беше.
24
1
 
5
 
! Отговори
Геро преди 3 месеца
Хайде да уточним. Като журналист се срещам с много хора. През последните две години,когато стане въпрос за измама и то за прословутите ремонти на покриви много хора цитират строителна бригада от гр. Игнатиево обл. Варна и техният водач Васко. Жалкото е ,че пред клиентите си ,веднъж се представят,че са от Варна, друг път от Шумен ,трети път от Кубрат ,куче влачи диря нема. Ааа има ли прокуратура в таз държава??? Аааа има ли власт??? Май че има ,ама Тошко
23
0
 
7
 
! Отговори
29 преди 3 месеца
Тази баба къде са и децата? Сигурно на гурбет да редят керемиди из Европа. В днешно време няма селски милиционер и би трябвало сами да преценяват ситуацията, да имат телефон, да има близки за контакт и т.н. Тъстът и тъщата се преместиха в село и като има нещо съмнително звънят и отиваме да видим. По селата обикалят всякакви,продават крадени дърва, фалшиви помеднени казани, предлагат ремонти, изолации, изкупуват д'железа и бакър, не е само за градската полиция, трябва и сам да се оправяш
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сакън, туй са братя Роми...
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Помните ли аналогичен случай, при който след насила натрапена непоискана услуга възрастен човек не можел да плати исканата сума, затова онези влезли в дома му и си взели вещи, каквито си харесали. Това си е чист грабеж пред очите на собственика, а непоискания, но натрапен насила уж-ремонт е само аргумент, който да използват, ако ги заловят. Така трябва да се разглеждат подобни случаи.
20
19
 
2
 
! Отговори
Дядото преди 3 месеца
От къде жената е имала толкова много пари да им даде 840 лв? Нали уж им ниски пенсиите по 250 лв а е събрала 840. Има нещо г нило тука, да се разследва незабавно
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук в този сайт преди време един човек неколкократно разказа как са го излъгали уж да ремонтират покрив на гараж и как после насила са го накарали да плати сума, много по-голяма от уговорената, а след това в полицията му казали "Те са искали, ти си дал" и приключили случая. Затова вилнеят, защото наказание няма. Прав е този, който по-долу който пита какво ще направиш сам срещу петима роми в отдалечена селска местност?
18
0
 
17
 
! Отговори
Това е стар номер преди 3 месеца
Практикува го защитеното малцинство. Натрапват услуга, каквато човек не е искал и започват уж да я изпълняват. И обикновено е все на покрива, където възрастен човек трудно ще се качи.Тази бабка пак е имала късмет, ако са пренаредили керемидите и покривът е останал в предишния си вид. Имаше случай, когато такива неканени самодейци бяха смъкнали здравите олуци пред очите на самотно живеещи възрастни съпрузи и после закрепили обратно същите олуци, но с ЛЕПИЛО. Изнудили ги за пари, а олуците паднали
17
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 3 месеца
да закупят свещи с тях
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Също като правителството. Днес киро обяви, да не се очаква кой знае какви промени, защото нямали пълно мнозинство в парламента. Май пп вече ще се тълкува по друг начин.
15
1
 
7
 
! Отговори
Не е уточнено преди 3 месеца
От текста разбрахме, че са "пътуваща група", но не се казва дали тази група се състои от майстори-строители, които само в този конкретен случай са постъпили некоректно или групата се състои от изнудвачи, които и в други села са постъпили по същия начин?
14
1
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 3 месеца
Че защо упреквате манговците?? Собственика на автокъща "Шепо и син" с.Енево Шуменска ме отвя с 1000 лева като последния каруцар. Взе ми капарото а като докара колите от холандия ми заяви ,че не ме познава и ,че за пръв път ме виждал. Нооооо за ксалъча никога не е късно!!!
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каква новина е това ? Този номер с ремонта на покрива е от години ,не е само тоя случай .Но докато има чадър над "електората" и няма наказания ,така ще е .
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Пътуваща трупа" от електората на Киро Граиндъра.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В държава в която знаеш че дори пенсионер ще чака с Макаровия ако се опиташ да хитрееш,бая ще си помислиш дали ще си следваш престъпния план,не държава а територия е това!!
10
0
 
7
 
! Отговори
ало брато преди 3 месеца
До Анонимен 8 АКО цапа гащите и мирише...Но наистина ,АКО се разрешаваше огнестрелното оръжие,както е по закон,а не с връзки само,половината от престъпленията въобще нямаше да ги има.Щото *** като знае ,че в къщата има нещо дето гърми,ще си помисли три пъти преди да влезе.Шанаджията,като знае,че може да го опушкам,ще си помисли да ли да продаде на детето ми дрога - прочие.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По новините на БНТ казаха 1000 лева - последно!?
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей, няма да закачате на Боко родата, че ще се оплачи на БХК за тормоз над малцинствата по партийна принадлежност!
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако това бабе имаше огнестрелно оръжие бързо щеше да оправи проблема,но в държавата на робите нямаш право на такова нещо..
6
0
 
21
 
! Отговори
защо преди 3 месеца
не казвате ,че майсторите са от защитения вид?Сега ще ги пуснат,щото няма черно на бяло,че са взели пари от жената.А и да има,ще кажат,че са дадени доброволно,както и е.И първия адвокат ще ги отърве.А за бабето...остава само спомена.Да живей хелекторато на бибе суджукоолу.