Баровете не затвориха в 22 ч., опашки се извиха пред дискотеките

Собствениците на ресторанти и клубове бойкотираха ограниченията
261

Десетки заведения в София останаха отворени и след 22 часа в първата вечер с ограничения, въведени срещу разпространението на коронавируса. Въпреки че противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри да работят с до 50% от капацитета си и не по-късно от 22 часа, собствениците на ресторанти и клубове единодушно обявиха, че бойкотират ограниченията.
Още по темата

Здравните власти засилиха контрола.  Общо четири екипа на РЗИ проверяваха за спазването на мерките в София.
Без изненада за никого, от първите пет заведения, които посетиха проверяващите снощи, четири не спазиха ограниченията и останаха отворени и след 22 часа. Пред една от столичните дискотеки дори се изви опашка от чакащи да влязат.

Санкциите за неспазването на мерките за физически лица варират от 300 до 1 000 лв., а за юридически започват от 500 лв. и могат да достигнат до 2000 лв.

"Съставен е акт за заведението. Има два вида актове, съставят се на физическо и на юридическо лице", уточниха от РЗИ.

"Институциите си вършат работата, спазва се всичко, носят се маски. Провериха и кухнята. Спазени са всички мерки и норми по заповедта, освен работното време", заяви председателят на БАЗ Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: меркизаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ако бях собственик щях да обява за първите 10 който влязат безплатна бутилка шампанско за да може да натикам колкото се може повече хора в клуба.
185
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите били бедни а?
184
10
 
47
 
! Отговори
Гошо Тарабата преди 2 години
Смърт на ковидизма, свобода на народа!
183
14
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
До ДразнителПравописните и стилистични грешки в творението ти са толкова много, че човек трябва да се напряга поне 5 минути да разбере, колко всъщност болен мозък си. Това, че си събрал и лайкове на словесната си диария, единствено пък показва, колко точно съм прав за тебеподобниите сурогати. По принцип е безсмислено на такива, като теб да се обяснява, каквото и да е, затова единствено ще кажа, че фактите говорят в моя полза. Мр*те кат мухи. Изчезвате от картата на света. И това е хубаво.
182
1
 
24
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Добре, НО във ваксинирани, БОстерирани, кастрирани по няколко пъти страни заболеваемостта се увеличава. Все пак и те имат право да знаят до кога ( ако не сега) ще отворят. Защото ги поизлъгаха, че с вакснат персонал ще могат да работят, а не е точно така.Не , че ми липсват кръчми, молове.Искам на театър, на опера, но без да ми бъркат в носа, ако може.Ако не - ще си ям зелените салати на село и ще " умирам " у дома.
181
39
 
27
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Какво е това до 1000 лв. глоба. Праскаш му 20000 лв. Глоба и отнемане на лиценза. Да видя какво ще бойкотират тогава. Или ще се научат да спазват правилата както обикновените хора или ще си плащат за гяволъка.
180
0
 
28
 
! Отговори
смях преди 2 години
Уж бойкотират, а проверяват зеленият знак на смъртта на входа. :)
179
8
 
19
 
! Отговори
а.а преди 2 години
предлагам ддс да се върне на 20% и да не им се дават повече никакви помощи
178
7
 
14
 
! Отговори
Дразнител преди 2 години
аз-ът ти си гъ -зът на географията за да даваш такива левашки прО- сташки мнения.Еволюцията начовек се е извършила благодарение усъвършенстването на човек самостоятелно и помощ във групи.Индивидуалност винаги има ,хоарат са различни !!!А ти ми говориш за някакви Масови явления на стадо обце ...блеееят и слушат тоягата -ето в това се превърна съвременното обединено общество ,дето му нареждат "пастирите "И това някой да мрази ,че се е родил българин ,такъв човек е по зле от най-низшето същество
177
2
 
12
 
! Отговори
ВЕНИ преди 2 години
Защо в Благоевградска област заведенията нямат ограничение на работното време ,решение от днес .А са на етап 3.
176
24
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
С този темп от 850 000 на 10г. ще изчезнете, като народ за по-малко от 40 г. защото с годините този процес ще се ускорява, а при 3 милиона, от които 2 - пенсионери, държавата не може да съществува самостоятелно. Това е нормален, естествен процес породен от невъзможноста ви да следвате правила, а това е задължително условие да живеете общностно. Затова и българите сте аутсайдери, както у дома, така и навън. Просто не можете да се вместите. Говоря в 3-то лице, защото винаги ми е било гнус от вас.
175
23
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
Огромното количество коментари одобряващи тази демонстрация, как българското племе (щото тук държава няма) не е в състояние да спазва елементарни правила, за пореден път ме убеждава, че КОВИД-а е най-малкия ви проблем. Тези 850 000 по-малко, не са божие проклятие, а нормален и естествен процес, който е задействан от вас самите.
174
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До DemonazНие от 12 години вървим бавно, но сигурно към свещите...Защо населението от цяла България се изнесе към София и другите големи градове? Защото имат и ток и вода и пътища в малките населени места и си живеят чудесно...Айде стига сте се правили на луди
173
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ СА СПИРАЛИ ДА РАБОТЯТ......Оня мазния и джуджето дето обикалят медиите по заръка на ББ в едно предаване бяха сринати относно изчисленията колко изкарват и колко не работят...Там си намериха майстора и мълчаха като дупета....Смешници! Уж протестират и реват, а след това отиват на почивка на топло и си купуват скъпи автомобили...Използват си персонала да обикаля с плакати по улиците, вместо да хванат да им плащат реалните осигуровки....Хем работят, хем получават помощ от държавата....Маймуни
172
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми щом си работят, какви помощи чакат от държавата? Спират им помощите и Алибегов остава само на издръжката на Бойко и Сачева!!!! А това, че рева, че няма клиенти си е негов проблем....Сигурно защото е голЕм Убавец!
171
2
 
7
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
До АлоооЖив комунизъм тоест! Скоро идва и режим на тока нали,бе другари? Ето ви новите комунисти=глобалисти+ зелени ,че и вятърни мелници ще си сложат.
170
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 198 Слагай 3 маски една върху друга, дупчи се всяка седмица, крий се под дивана и разправяй на другите, че са Ганювциии. Това ти е жалкото съществувание ваксидиотче.
169
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гази закона Ганююю и си мисли че ще отлепи от последното място във всички световни класации. К.Костадинов и Алибегов ще ви направят африканци стадооо
168
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
К.Костадинов така ще управлява ако спечели. Както влиза без тест в парламента. Ще гази законите като диктатор, а робите ще ги спазват само. Ще кара с 300 км в час по магистралата, няма да плаща данъци, и ще гази правилата
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 192: Аз не си позволявам да те обиждам и да те наричам с разни имена, не го прави и ти. В случая заведенията няма как да приложат бойкота по друг начин. Това не е твоя избор - като потребител да си купиш или не хляб от магазина. При потебителите е по-лесно.