Баровете не затвориха в 22 ч., опашки се извиха пред дискотеките

Собствениците на ресторанти и клубове бойкотираха ограниченията
261

Десетки заведения в София останаха отворени и след 22 часа в първата вечер с ограничения, въведени срещу разпространението на коронавируса. Въпреки че противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри да работят с до 50% от капацитета си и не по-късно от 22 часа, собствениците на ресторанти и клубове единодушно обявиха, че бойкотират ограниченията.
Още по темата

Здравните власти засилиха контрола.  Общо четири екипа на РЗИ проверяваха за спазването на мерките в София.
Без изненада за никого, от първите пет заведения, които посетиха проверяващите снощи, четири не спазиха ограниченията и останаха отворени и след 22 часа. Пред една от столичните дискотеки дори се изви опашка от чакащи да влязат.

Санкциите за неспазването на мерките за физически лица варират от 300 до 1 000 лв., а за юридически започват от 500 лв. и могат да достигнат до 2000 лв.

"Съставен е акт за заведението. Има два вида актове, съставят се на физическо и на юридическо лице", уточниха от РЗИ.

"Институциите си вършат работата, спазва се всичко, носят се маски. Провериха и кухнята. Спазени са всички мерки и норми по заповедта, освен работното време", заяви председателят на БАЗ Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: меркизаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
19
 
! Отговори
До 186 преди 2 години
Ей аланкоолу - "заповед на министър" няма силата или стойността на "закон" в Република България! Заповедта е незаконна, а това че ти подкрепяш нарушаването на законите от страна на държавата си е лично твой проблем!
165
15
 
6
 
! Отговори
bref преди 2 години
Значи децата ще стоят затворени, но тези *** ще си работят и ще разпространяват вируса?! Затвор и санкции!!!
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 186: Аха, любителите на санкциите. Има едни където най-много обичат да раздават справедливост и умират от кеф, когато стане дума за наказания. А когато хората на Алибегов поискаха ЗС, що не казахте, че си прави каквото иска? Не го защитавам, щото обърна палачинката 20 пъти, но единият път за вас е ок, а следващия не.
163
4
 
7
 
! Отговори
Елементарно е до 180 преди 2 години
Бойкот означава да прекъснеш да купуваш стоки или да ползваш услуги от бойкотирания! Нарушаването на закони, укази и правила се нарича престъпление. Пацо /от пацул/, как да ти го обясня по елементарно?!
162
3
 
12
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
1.Ясно е, че държава няма.2 Доходите на хората са прекалено мизерни, за да си позволят да си седят вкъщи и да не работят.3. Държавата не помага с нищо на хората, които са останали без работа заради измисления вирус и кредит от 1500 лв. това беше най-бруталната мярка според мен, вместо да се дадат безвъзмездно-кредит. Единствената дума за това е гавра, нищо друго не се сещам. Принуждават хората за да работят или тест или ваксина, това си е жив фашизъм. "Работата(ваксината) ще ви направи свободни"
161
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"(ако изобщо тези препарати вършат работа)..."===> Тези препарати работа не вършат, но затова пък вредят на здравето и имунитета. Тепърва започват да излизат данни на запад. Някои ще си скубят косите и ще са на бустер до живот.
160
7
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Несериозни глоби. В Унгария пробваха така заведенията и Орбан им наложи глоба от 10 000 евро и 6 до 12 месеца затваряне. След един ден протести, вече никой не посмя да не спазва законите.
159
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвам, че заведенията доста пострадаха от пандемията, но това не е начина.Алибегов е ортак на мутрата от Банкя.Той мъти водата в държавата.Навремето, който не изпълняваше бойковите нареждания му прящаха спецзвената и Гешев.В момента тези момчета от ПП не действат така и мутрите се възползват.
158
8
 
7
 
! Отговори
До 180 преди 2 години
Заповедта на министъра е със силата на закон.А, който не ги спазва...санкции.И да ги затварят тези заведения.Държавата да им покаже, чр я има.Не може Алибегов да определя кои закони ще се спазват и кои не.
157
4
 
7
 
! Отговори
Прави са преди 2 години
Щом в парламента не се спазват правилата, какво очаквате от хората?
156
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така
155
0
 
6
 
! Отговори
чок преди 2 години
До 181: Справедливостта е съвпадението на законите - естествения (съвестта), Божия (десетте заповеди и Евангелието) и човешкия (Конституцията и т.н.). Ако тези закони не са в съгласие, дори само на ниво общи принципи, тогава няма справедливост.
154
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гази закона Ганююю и си мисли че ще отлепи от последното място във всички световни класации. К.Костадинов и Алибегов ще ви направят африканци стадооо
153
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
К.Костадинов така ще управлява ако спечели. Както влиза без тест в парламента. Ще гази законите като диктатор, а робите ще ги спазват само. Ще кара с 300 км в час по магистралата, няма да плаща данъци, и ще гази правилата
152
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Елементарно е!: Ти на кое викаш бойкот тогава? Нали бойкотът е да не се съобразиш с нещо, което не ти харесва и с което не си съгласен. При това не става дума за неспазването на закон, а на една обикновена заповед, която далеч няма същата тежест.
151
2
 
4
 
! Отговори
Цеци преди 2 години
Държава няма!
150
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До W *** си ти. Виж списъка с умрелите уж от КОВИД за деня - 72 години, 75 години, 79 години, 81 години..... Колко от тея са били на дискотека сперед тебе?
149
6
 
10
 
! Отговори
W преди 2 години
Оставете чалготеките да работят и да върви естественият подбор. Така на лесно ще се пресее умното от ***
148
11
 
8
 
! Отговори
Елементарно е! преди 2 години
Думкай глоби до припадък! Всяка вечер! Те, че ще жалят в съда я ясно, ама думата "бойкот" няма нищо общо с безпардонното неспазване на закони и правила! И без това приходи в държавата от заведения няма.
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей голяма радост...