Тревожно завишаване на пияните и дрогирани шофьори у нас

Другият враг на пътя продължава да е превишената скорост
19 фев 2022 14:37, Петя Славова
47
Тревожно завишаване на пияните и дрогирани шофьори у нас
Снимка: БГНЕС

Сериозно завишаване на броя на пияни и дрогирани шофьори регистрират по пътищата у нас. От началото на годината на територията на страната са станали 624 тежки произшествия, при които са загинали 50 души, а ранените са 754. Освен превишената скорост враг номер 1 на шофьорите са алкохолът и наркотиците. В петък вечерта се проведе специализирана полицейска операция на територията на София.

Екипът ни тръгна с органите на реда на лов за нарушители в "Студентски град". Пътните полицаи са въоръжени с тестове за алкохол и наркотици. Спираме един от шофьорите. Тестът му за алкохол е отрицателен.

"Не се притеснявам от подобни проверки. Досега съм имал само дребни нарушения за превишаване на скоростта", коментира пред Нова тв Иван Цанов.

Полицаите обаче установяват, че регистрационният номер на автомобила не е осветен, за което съставят фиш.

"По принцип имах такъв проблем и го оправях, но не знам какво става. Сигурно нещо с жиците", каза още мъжът.

Проверката продължи с още няколко души, но нарушители не бяха открити. По преценка на пътните полицаи един от спрените  беше проверен и за наркотици, но  и тук тестът беше отрицателен.

Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция" уточни, че най-често се употребяват по-достъпните наркотици като амфетамини, метамфетамини и марихуана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия безмислени нарко тестове ловят 4-5 дни след употреба. Хора, които вече са забравили, какво са вземали уикенда, биват съдени, без да са виновни, А МВР без фактически да върши работа само си надува статистиките за колко дрогирани водачи били хваналаи. И кво? Намаляха ли катастрофите? Смешковци!!!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде тия имат пари за пиене и наркотици!?! Че и за бензин, газ, нафта? Че аз ако имам една дамаджана хубава ракия и хубави мезета с пистолет до главата не можете да ме измъкнете от вкъщи. И за чий ### ще си харча парите по кръчми и после да шофирам?!? Това са някакви невменяеми хора. Добре. Вижте менюто в кой да е ресторант. Ами то са някакви завъртени имена и чудиш дали си попаднал в някакво свободно съчинение по картинка на третокласник. Ми нали сам ще си го сготвя с качествени продукти..
37
1
 
7
 
! Отговори
Nimand преди 2 години
АКО НЕ СИ ПИЯН ИЛИ ДРОГИРАН КАК ДА ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ , КАК ДА ПОНЕСЕШ ТОЗИ ФИЛМ НА УЖАСИТЕ ?? ОТДЕЛНО Е И ОБЛЪЧВАНЕТО И ОБГАЗЯВАНЕТО ПОДАРЪК ОТ ДОБРОНАМЕРЕНИТЕ ПАРТНЬОРИ НА БЪЛГАРИЯ !!!
36
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До Анонимен 37...Понеже пък провинциалните навлеци са гоУеми шАфьори,та освен теУефона друго не поглеждат.Мигачи пускат веднъж дневно,за паркиране да не говорим,че стърчат диагонално на бордюра.Айде у лево.
35
0
 
9
 
! Отговори
Баси преди 2 години
Дъртите пият,младите се дрогират.Някои и двете...
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е що бе, МВР твърди, че работи, нали реват за заплати, тогава от къде е тази дрога по улицата? Що не я изкарахте тая статистика вчера и да отидете да питате протестиращите КАТтулупи дали се чувстват персонално отговорни? А полицайтулупите да ги питате защо реват за пари като имаме бум на дрогата? Какво ни я вадите след протеста им?
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27: и затова 4 от 5 участника в ПТП са с регистрация Шопия или шоплъка! Това селяните от голямото село Шопия карат като мозъчни донори! За тях функция мигач, странично огледало, толеранс са някакви сложни неща! Шопа си знае чалгията да кънти, джамовете долу, да подаде кълка от дъртото БМВ и да се прави на въздухар с парите на мама и тати! Шоп ли е бягай като от пиян турски тираджия на румънска магистрала!
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
промяната на радеф Е факт!!!!!!!!!!
31
1
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Позволявам си да карам пиян,когато играя на GRID,Need for Speed и WRC 8 на плейстейшъна си.
30
0
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
миналата седмица беле побликуван пак тук доклада на ЛАТ за 2021 - нито един загинал при употреба на дрога и 16 при алкохол - останилите над 600 човека сами си отговорете защо загиват в катастрофи!!!
29
1
 
11
 
! Отговори
Всички преди 2 години
медикаменти съдържащи псевдоефедрин (анто хистамини, противогрипни и прочие) показват до 72 часа на този тест, че сте употребили амфетамини!!!!!! Така, че тези тестове единствено за рекет не служат за абсолютно нищо!
28
4
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
Глобите са малки затова има пияни и дрогирани! За пиян минимална глоба 5000 лв за дрогиран 15 000 и без книжка 6 месеца. За дрогираните 3 пъти по висока щото имат пари да харчат за наркотици. При Второ нарушение глобите се утрояват и 1 година обществено полезен труд. При 3 то нарушение 5 години затвор и доживот без книжка!!!!И да видим тогава какво ще стане за три 4 години всички ще са примерни и като строгите ще намалеят а нарушителите ще попълнят бюджета!
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предишната власт си ги отглеждаше, Цв.Цв. защо не ги безпокоеше в Студентски град, а ромеите дето не могат да четат как карат коли във всякакво състояние. Строгите санкции и осъществяването им биха свършили работа. В КАТ заличават нарушенията на депутати, данс и подобни и това води до задълбочаване на проблема.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при тези цени как, на горивата, а и на алкохола. Само шокова инфлация за тея
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живота стана по-хубав и по богат благодарение на президента и ПП и резултатите вече са налице, хората празнуват и се веселят денонощно.
24
2
 
0
 
! Отговори
Чашков преди 2 години
Е баш джандароКво чекате
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отидети в дълбоката провинция там да видите как се кара по междуселските пътища с 200 и се друсат като за последно. Тук в София ако има надрусани и пияни то те са от дълбоката провинция. Не всички но едно 80 процента са надрусани..Този дето уби Милен Цветков е от най дълбоката провинция. В момента си щрака с пръсти и мамчето му хвърля пачки за да го оттърве от зтвора. Сега чакат да се затиш положението и ще стане свободен сеяндурин.
22
0
 
5
 
! Отговори
до 11В преди 2 години
ами ако беше стигнал до 12ти клас може би щеше да разбереш кой дава книжките в тази държава и пред кои органи се държат изпитите :)
21
1
 
7
 
! Отговори
ss преди 2 години
Да им се отнема правото за шофиране доживотно и автомобила да се отнема в полза на държавата. За всяко следващо по 3 години !
20
5
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Най-много умрели по пътя имаше когато Цветан Цветанов беше министър на МВР. Представете си колко е изпаднал тоя народ, след като само тип като Цветанов може да го предпази от самоунищожение.