Къмпинг "Каваци" отива на търг, не били плащани данъци

Баневи се готвят да заведат дело срещу държавата в Страсбург
14 мар 2022 10:06, Петя Славова
15
 Къмпинг "Каваци" отива на търг, не били плащани данъци
Снимка: БГНЕС

Къмпинг "Каваци" може да бъде продаден чрез съдебен изпълнител. Имотът е свързан с Евгения и Николай Баневи. В момента са пуснати три обяви на стойност над 4 милиона лева като начална тръжна цена. Тежестите върху имота са големи като сред искателите е община Созопол. Данъг сгради и такса смет не били плащани от 11 години и задълженията надхвърляли 800 хиляди лв.

"Бяха направени споразумения за плащане, доброволно плащане с тяхната фирма, което те съответно не изпълниха", обясни пред bTV Тихомир Янакиев, кмет на община Созопол. С негова заповед 14 временни обекта като навеси и барбекюта, са премахнати.

"Мисля, че стратегията ни е правилна и честна, най-малкото към хората на Созопол, защото те дължат една сума за данък сгради и такса смет, формирани от 2011 г. досега", допълни Янакиев.

"Дружеството не коментира това, че има задължения към община Созопол, но те в никакъв случай не са в размер на 800 и кусур хиляди, тъй като най-голямата сума се формира от последните 5 сезона, в които дружеството не е във владение на къмпинг "Каваци", обясни Евгения Банева, управител на "Хелио-тур-С" АД.

От години там има проблеми със собствеността както между фирми, така и с физически лица, които са възстановили имотите си. Баневи заявих, че ще заведат ново дело срещу държавата в Страсбург за престъпно бездействие по казуса с къмпинг "Каваци".

"Те са ползвали услуга, която не са изплащали, те ли са най-хитри и умни да спрат да си плащат всичко чрез разни съдебни приоми на адвокатите им, толкова години да се паразитира един вид", коментира кметът на община Созопол.

Търгът за къмпинга е обявен за 5 април. Независимо дали ще се стигне до продажба, или не, това няма да попречи на функционирането му през летния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къф е тоя клошарник там...
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новия купувач трябва да има стратегически спестявания от баба си или дядо си, разбирай да може да пере пари! А по темата - пандемия, война, олио по 8лв., кой е лудия да даде 4 милиона па макар и лева? Виж в рубли може!
8
0
 
4
 
! Отговори
Кой ще го купи преди 2 години
С толкова запори и съдебни спорове.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не случайно се продава, няма такъв експириънс като в Созопол и около него на море.
6
2
 
7
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Бaх го, кой ходи още в тая клoaка? Смрaдливи тоалетни, от душа - кубчета лед, джънкита яко... Цени като в хотелчетата наоколо... На Смокиня идея по-добре, ама бeсна пенсионерщина...
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уникални бандюги... нема такива в целия ЕС! Естествено в Страсбург- бандюга да си- търсят ги със свещ да ги защитят!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Данъг"!? За държавата знаем че липсва такава.
3
1
 
23
 
! Отговори
123 преди 2 години
А защо 11 години държавата е спала и не си е суборала данъците? Винаги се мери с двоиния аршин.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е й тия Биневи ги има на всякъде. Първо тръгнаха да правят " мостовете Евороазия" по Съветски образец, взеха Девня , във Франция бизнес , в Русия бизнес. Всичко искат да е техно
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано тоя който го купи, не вдигне някой 8 етажен хотел там!!!