БЧК: Трябват спешно доброволци на "Дуранкулак" заради бежанците

Нужни са хора, които да дават нощни дежурства, каза д-р Еринозов
12 апр 2022 09:47, Анисия Иванова
65

На граничния пункт "Дуранкулак" има спешна нужда от още доброволци за посрещането на украинските граждани, чийто брой продължава да се увеличава.

"Заговорихме за повече доброволци през последните дни, защото се увеличи потокът от автобуси, идващи от Украйна. Става дума за доброволци, които да дават нощни дежурства. През деня нямаме проблеми. Ние осигуряваме доброволци от 27 февруари. В последните дни, когато броят на идващите автобуси стана около 20 на денонощие и украинските граждани са над 1000, се усеща нужда от помощ. Всички се нуждаят от храна и вода, регистрацията се извършва на пункта в "Дуранкулак", каза директорът на областния съвет на БЧК - Добрич д-р Артюн Еринозов в ефира на "България сутрин".

Поради това е възникнала необходимостта да бъдат обгрижвани през нощта, уточни той. И добави, че в момента се работи усилено за организация с областните структури на БЧК - да идват доброволци от другите центрове у нас.

По думите му всяка вечер ще са необходими между 2 и 4 доброволци, а дейността им е свързана с това да приемат украинските граждани и да им предоставят топла храна, напитки, съвети.

"Регистрацията се извършва на пункта. Само когато има струпване на повече автобуси, има забавяне. Никой не може да предвиди колко автобуса кога ще пристигнат", обясни д-р Еринозов пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че всеки ден на пункта разполагат с около 5-6 доброволци.

"Доброволците не са само на БЧК, има от Шабла, от Дуранкулак, както и украински граждани. Доброволците през деня са достатъчни", завърши директорът на областния съвет на БЧК - Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Nnnn преди 2 години
Колкото украинци са дошле стига. Повече няма нужда. Иначе ще ни превземат отвътре.Доброволците да се прибират. В западна украйна няма война. Ама те най много от там бягат.
53
0
 
0
 
! Отговори
Ганю преди 2 години
По добре украинци да ви оправят слибия генофонд че сте измираща нация
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Темата е да се помогне на българите от БЧК, наште пак за хотели говорят. Ами да ги настанят по къщите ви, като не давате да са в хотели, м? Ни така, ни така. Бежанците влизат- с нас ли без нас. Колкото бързо се махне граничното струпване, толкова по-добре за българите. Помогнете на БЧК, не на украинците.
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А сега де Стига завистливи. Хотелите не плащаш от джоба си. *** да помогнеш на пункта да им се обработят по-бързо документите, за да няма струпване по границата. че разни бандити това чакат - да минат между капките и да влязат тук. По-полезен ще си на българите от БЧК на място, а не от онлайн платформата.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гошо За да ги "набуташ", както казваш някъде, драги Гошо, първо трябва да им обработиш документите. За което БЧК те моли за помощ, не украинците те молят. За украинците е по-изгодно да ги пуснат на юруш - по твоята логика. БЧК е донякъде и възспиращ орган - не пуска всеки. Голяма част от бежанците не остават в България. Колкото по-бързо минат и заминат, по-добре. Но затова трябва да се помогне на БЧК. Стани от дивана и *** на място да видиш за какво става въпрос, а не да се изказваш умно.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52 Западни граждани нямат право да работят на нашите пропусквателни пунктове. Не говори глупости.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският червен кръст е хуманитарна организация. Тя не е виновна, че има война и бежанци. Помагайки на хората от Червения кръст означава, че по-бързо ще бъдат обработени опашките, т.е. помощта е за бълтарите, които работят по тези пунктове. Иначе ще настъпи хаос по пътищата около границата и може да попаднат чужденци, които не са за тук. Какво лошо има, че тези хора, българи при това, молят да им се помогне. Това не е помощ за бежанците, те така и така влизат, а помощ за нашите.
47
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Какво ревете за тия Заради тях стана тая скъпотия и неразбория ,я ги набутайте по разни селски изоставени у-ща да по умуват някой и друг ден
46
2
 
11
 
! Отговори
А сега де преди 2 години
Като спрат да приемат в хотелите бежанци и ги натирят по запустелите пионерски и профсъюзни лагери ,афтобусите ще спрат да идват на Дуранкулак.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните НПОта с какво са помогнали. Фрашкани са с пари но ги дават само за антируски риторики.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще са им на морските ни хотелиери ''туристите'' през лятото.Да са им честити.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо западните посолства и на Америка не помогнат в ситуацията. Един пакет с храна дали ли са Запада.
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън да ги посреща и да си вземе и сирийците и афганистанците. Само пали и бяга. Пожелавам му война между Мексико и колумбия и да се напълни с латино бежанци
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борис Джонсън се разходи из Киев демонстративно за какви бежанци говорите
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали Борис Джонсън се разходи из Киев. Там всичко е нормално. Що не си седят там а? Бежанци ли? Поредните емигрантида търсят безплатното
39
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка велика Британия Канада Австралия и нова Зеландия както и Япония защо не приемат бежанци. Мустафа да отговори моля
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато има шибнато видео не ми се отваря нищо нито статията нито коментарите
37
4
 
28
 
! Отговори
Продажни политици преди 2 години
Бежанци са в първата държава до техните граници,където няма военни действия. България не е от тях. Ние сме разграден двор и те го знаят и си разиграват коня, а ние се свиваме да не ни настъпи.
36
3
 
26
 
! Отговори
мак преди 2 години
До До 38. Може и да имат нужда от помощ, но чак такава каквато им се предоставя не само в България? Направо е неморално да загърбиш собствените хора в нужда, а за тях пълен пансион и то безплатно. Помощ разбирам храна, покрив над главата, но не хотел, това вече е прекалено, и елементарно мед. обслужване. И уговорка, че са тук временно. И нищо друго. Другото е истерия и слагачество. Взех да се повтарям, сори.
35
4
 
26
 
! Отговори
БЧКто преди 2 години
Търсим доброволци нощна смяна за миене на предни стъкла на украински джипове и лимузини.Също така за раздаване на флаери с 5 звездни хотели за настаняване.