По-високи цени на клиничните пътеки от 1 май

Това е заложено в Колективния трудов договор за тази година
1 май 2022 09:35, Петя Славова
9
По-високи цени на клиничните пътеки от 1 май
Снимка: БГНЕС

Цените на клиничните пътеки се вдигат от 1 май, предава БГНЕС.

Заложено е средно увеличение от 25%. За първи път по-високите цени са обвързани със заплатите в болниците.

Надзорният съвет на здравната каса предлага от 1 август 25% увеличение на клиничните пътеки да получават лечебните заведения, които осигурят заплата средно 2 000 лева за лекар, 1500 лева за медицинска сестра и 910 лева за санитар.

Това е заложено в Колективния трудов договор за тази година.

Болниците, които не постигнат заплатите заложени в него, ще получават 15% увеличение на цените на клиничните пътеки. Промяната е заложена в анекса към Националния рамков договор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Хаус до #6 преди 1 година
От какво може да печели една болница бе тикво?? Частните болници?? Ами те сучат от три майки!! НЗОК- публичен финансов ресурс,болния и близките му!! Нямат " Спешна помощ"!! Не лекуват инсулти и други тежки заболявания!! Нямат реанимация!! Правят пари от " оборот" на леглата,като търгашите!! Схващаш ли бе тик...веник??
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме интерусува какво ще е увеличението само за това говорите никой не казва какео ще получи пациента Няма ли да плаща за законовоустановения рекет от страна на болниците
6
0
 
2
 
! Отговори
Целта е преди 1 година
Да се плаща по скъпи пътеки на частните болници. Да се фалират закъсали държавни и общински болници. Успех на печелившите.
5
0
 
1
 
! Отговори
Частните болници преди 1 година
Само те ще получат 25 процента увеличение на заплатите. Малките болници ако дадат подписаните заплати фалират веднага. Да е честито!
4
0
 
1
 
! Отговори
иванов преди 1 година
Лансиране на една прогнила кастова система. Кога ще има реформа1. Премахване минимум на 100 болници от системата2. Премахване на т.нар търг. дружества3. Всички пътеки - оценка само от инженери. Вече всичко е високи технологии а доктор и техника са несъвместими4. Лице което обърка диагноза - глоба мин 1000 лв.5. Всички бордове в държ. структури - тотална проверка .Максим. намаляване на финансови подаръци.Има още но за сега това
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четете си епикризите и гледайте дали наистина сте болни от това, което пише и дали наистина сте пили от "изписаните" хапчета. Ужасно нагли и изобретателни са щом става дума за точене на държавни пари.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май пак ще намажат собствениците на болници и тези дето получават пътеките , отколкото низшия и средния персонал .
1
2
 
13
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Само лекарите в БГ всяка година си коригират доходите, от здравната каса яко се точи.Търговците на здраве чрез Лекарския съюз умело манипулират обществото.