Сигнал от Helpbook: Засипване на Боянското блато и неговите брегове

И още от платформата - незаконно строителство и липса на сметопочистване
5 май 2022 18:49, Анисия Иванова
5
Сигнал от Helpbook: Засипване на Боянското блато и неговите брегове
Снимка: РИОСВ-София

Силно обезпокоителен сигнал пристигна в платформата на Helpbook.info тези дни. Същият касае засипването на Боянското блато и неговите брегове.

Мястото е определено за размножаване на застрашени видове животни и растения, но въпреки това се извършват изкопно-насипни дейности и заравняване с дълбочина значително над 1 м на насипите, също така липсва разрешение за строеж. Изсечена е голяма част от дървесината и настояването е за незабавна принудителна административна мярка за спиране на дейността.

Незаконно строителство се извършва и в Пловдив: „Обектът се намира на ул. "Проглед" 1 /входът се намира откъм ул. "Искра"/. Беше малка едноетажна къща, сега вече е 3 /три/ етажен палат, построен от новите си собственици без никакъв проект и строителен надзор. Няма спазени законови отстояния, нито към комшии, нито към улицата. Прокопаха и разбиха целия тротоар, за да се свържат към ВиК през почивните дни. Често се случва в тъмната част на денонощието да се извозват строителни отпадъци незнайно къде“. Нашият потребител се надява за незабавно взимане на мерки и благодари предварително.

За липса на сметопочистване ни сигнализираха от район „Студентски“: "Изключително рядко-два-три пъти в годината реално се чисти от постоянно увеличаващите се отпадъци, в това число и по улиците на Студентски град, особено около магазин Била и по улиците "Борис Стефанов" и "Висарион Белински". Районът се е превърнал в сметище от боклуци и мръсотии, като добавим и препълнените недостатъчни на брой и рядко извозващи се контейнери, от които също хвърчат боклуци и нечистотии от съседните заведения, които си изхвърлат боклуците. Здравето на хората, които си плащаме общински данъци и такси, е застрашено. Моля вземете мерки“, пише авторът на сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стане, като с младоското блато. Ще го застроят с луксозни апартаменти по 60-60 квадрата.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
все едно някой го следи този хелпбук уведомете прокуратурата и СО да се види как нищо няма да направят и ще защитават закононарушителите Ноизвикайте журналисти и да пишат . Общините не работят и се занимават само с далавери
1
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Нашите контейнери в Студентски ги извозват често, но постоянно ги разместват по улицата и все не могат да уцелят къде е правилното място за тяхното разполагане.