Лято 2022 идва: Ситуацията с украинците по родните хотели остава неясна

Колкото са притеснени бягащите от войната, толкова са притеснени и хотелиерите
10 май 2022 15:03, Росен Стойчев
124

"Не е разумно хотелите да се разделят на части - за украинците и туристите, защото ще създаде дискомфорт на тези, които идват на почивка. Колкото са притеснени украинците, толкова са притеснени и хотелиерите, защото не знаят къде ще преместят украинците, които пребивават в нашите хотелски бази.
Още по темата
Ситуацията е крайно неясна. От една страна хотелите, които очакват гости или вече са посрещнали първите такива, ще настояват на 31 май да бъде освободена хотелската им база, защото за тях започва летният сезон." Това обяви пред Bulgaria ON AIR Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг.

По думите ѝ украинците искат да останат, но не искат да работят.

"Срещаме отказ при желанието ни да ги наемам на работа. Хотелите от западната зона, хотелите в планината, от своя страна биха желали тази програма да бъде удължена, защото те нямат крайни договори, солидна подготовка и обезпеченост от гледна точка на заетост", добави Елена Иванова.

"Колегите от източната зона на Слънчев бряг не отказват резервации и за мен това е изключително неразумно - да откажем резервации за летния сезон, който тепърва предстои. Това са очаквани гости, за които се подготвяме цяла зима по сключени от предходната година договори", посочи Елена Иванова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хотелите голям си го вкараха с тия бежанци :) Разберете хора, хотелите са превзети от украинците и няма мърдане. Изгонване е невъзможно, защото става въпрос за майки с малки деца и възрастни хора със здравословни проблеми. Хотелиерите могат да пият по една студена вода и нещо по-силничко към нея и да прежалят хотелчетата си.Те са вече украинска територия. Това е положението. Ако тръгнем да ги гоним насила, ще настане вой до небесата и бюрократите в ЕС ще ни разкатаят. Сгрешиха много нашите, но..
74
0
 
13
 
! Отговори
Колкото до преди 1 година
хотелиерите,мога само да им кажа-халал да са ви сегашните гости;)Алчни копИлета сте,такива ще си останете и умрете:)))Докато не се сетите,че освен утре има и вдругиден,че и други дни след него,все ще е така:))Но вие не виждате по-далеч от носа си-днес да се завлече колкото може,утре ще го мислим утре-типичен манталитет на *** ни сънародници...Изобщо не ми е жал за вас-фалирайте,умирайте,да събарят бетоните и да се свършва този уродлив филм....
73
1
 
14
 
! Отговори
Честно казано, преди 1 година
не разбирам защо сте ядосани на украинците-те просто взимат това,което им се дава.Вие нямаше ли да направите същото на тяхно място?Нали знаете,не е луд,който яде баницата-луд е,който му я дава;)Проблемът не е в тези,които се правят на бежанци-проблемът е в тези,които им го позволяват,и то прекалено щедро...
72
1
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Тука има архив,четете какво съм писал първите дни,когато плъзнаха пришълците!Видяхте докъде се стигна с добрите намерения!Тия кърлежи още по-здраво могат да смучат от вас!
71
0
 
22
 
! Отговори
Таралеж Накълбо преди 1 година
Малко "болен здрав носи" стана идиотщината. Да се пишем и ние като тях. На хотелчето на Слънчака, не ми се работи, не плащам.
70
0
 
30
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Бежанците си имат апартаменти на морето - защо ДАНС не направи проверка за собственост в България ?Също така Кирил Петков трябва да подсети Зеленски че на Слънчев Бряг има около 20 000 бойци запасняци - млади и прави Мъже - трябва Полицията да ги излови и върне на Украйна - да се бият на фронта . Публична тайна е че Мъже от Украйна се откупват пред Митничарите за 5-10 000 евро .
69
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По думите ѝ украинците искат да останат, но не искат да работят."Коментар:Ха-ха нека ви е!
68
2
 
42
 
! Отговори
обективен преди 1 година
почти всички пришълци са с много по-големи финансови възможности от българите.Всички до един карат нови или почти нови коли среден и висок клас.За тях нашите правила и закони не важат.Истински страдащите украинци са си в Украйна.Тук си почиват жените и децата на бандеровците ,както и много млади бандеровци.Естествено ,на наш гръб.
67
1
 
19
 
! Отговори
Гага преди 1 година
Ами тази готина съм в Гърция, и без това няма места за Българи на бълнарско море.
66
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вън фашагите от хотелите.Мястото им е в бежански лагери ,както навсякъде в Европа.Само тук тия навлеци си живеят царски за наша сметка.ПростоКиро и шайката му смениха СуперпостоБойко и шайката ГЕП.
65
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се по хотелите има и много бедни украинки имащи нужда от помощ.Наистина има и от Херсон и от Донбас.Да ви кажа добри хора са от Източна Украйна повечето.Нахалните и наглите са от Западна Украйна.Понеже съм на Златните и питам кой от къде е съм забелязал разликите между хората от Изтока и от Запада.Тоест те самите се делят и не общуват много помежду си.
64
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 86 Те бебетата им хубави, но срещу заплащане. Украйна е люпилнята на сурогатни бебоци за богатите страни. Това само по себе си говори за морала на инфектираните убавици.
63
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За украйна не знам, ама тук има много нацисти за чистене.
62
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сирийските и афганистански семейства затворени, тия обикалят по молове, ресторанти, скъпи хотели. Който няма ще остане и ще работи, да издържа семейството си. Не им харесват условията, сигурно.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДАНС чете
60
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как не искат да работят? Нали на 2-рия ден от войната свирихме фанфарите как идва готова, обучена и евтина работна ръка? Тя къде е, или си вкарахме инкубатори за фашистчета само?
59
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое не е ясно, напускат хотелите до 31 май и в държавните имения. Без лукс, спа,и каво ли още не. Сжйто има пари да си плаща , който не каквото ме се предложи. Нахалници. Аз хотел не съм виждал на морето, те вечен курорт.
58
28
 
4
 
! Отговори
Хубави хора са преди 1 година
Трябва да сме им благодарни, че идват при нас да ни почистят малко расата и да създадат хубави бебета, а не да ги тормозим и да ги караме да работят. Ние имам достатъчно пари за по 100 лева на ден да им даваме държавата има милиарди.
57
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се правите на ударени? Настанете ги там където им е мястото бежански центрове. Това от самото начало с хотелите беше далавера на гърба на бг народ. Много непочтено,и е ясно,че укрите няма да искат да напуснат.Така могат да си живеят вечно,на курорт за сметка на друг. За бежански центорве изоставени сгради в разрушена БГ ще се намерят. Дори на палтки може,идва лято,а то е горещо в БГ. Правете центрове и за бъдещето защото зеления наркоман им изнася житото и ще *** от глад.
56
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куфарите, влака и на гарите в Украйна!