Лято 2022 идва: Ситуацията с украинците по родните хотели остава неясна

Колкото са притеснени бягащите от войната, толкова са притеснени и хотелиерите
10 май 2022 15:03, Росен Стойчев
124

"Не е разумно хотелите да се разделят на части - за украинците и туристите, защото ще създаде дискомфорт на тези, които идват на почивка. Колкото са притеснени украинците, толкова са притеснени и хотелиерите, защото не знаят къде ще преместят украинците, които пребивават в нашите хотелски бази.
Още по темата
Ситуацията е крайно неясна. От една страна хотелите, които очакват гости или вече са посрещнали първите такива, ще настояват на 31 май да бъде освободена хотелската им база, защото за тях започва летният сезон." Това обяви пред Bulgaria ON AIR Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг.

По думите ѝ украинците искат да останат, но не искат да работят.

"Срещаме отказ при желанието ни да ги наемам на работа. Хотелите от западната зона, хотелите в планината, от своя страна биха желали тази програма да бъде удължена, защото те нямат крайни договори, солидна подготовка и обезпеченост от гледна точка на заетост", добави Елена Иванова.

"Колегите от източната зона на Слънчев бряг не отказват резервации и за мен това е изключително неразумно - да откажем резервации за летния сезон, който тепърва предстои. Това са очаквани гости, за които се подготвяме цяла зима по сключени от предходната година договори", посочи Елена Иванова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари