Разследват "Българси пощи" заради хакерската атака

След приключване на проверката ще има повече информация
18 май 2022 11:49, Йоана Цонева
15
Разследват "Българси пощи" заради хакерската атака
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура извършва проверка на дейността на "Български пощи", съобщи прокуратурата. В Софийска градска прокуратура постъпи сигнал от електронна медия, в който се излагат твърдения за евентуално извършени длъжностни престъпления и компютърни престъпления по повод осъществен неправомерен достъп до информационната система на търговско дружество „Български пощи“ ЕАД, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
На основание чл. 145 от Закона за съдебната власт прокурор от Софийска градска прокуратура е разпоредил извършване на проверка по случая. Изискана е информация от ДА „НС“, ГД „БОП“, ГД „НП“, СДВР дали извършват проверка за хакерската атака срещу "Български пощи", като е указано след приключване на проверките материалите да се изпратят в Софийска градска прокуратура по компетентност. Също така от "Български пощи" е изискана информация какъв е редът за изплащане на пенсии след настъпилия срив в информационната система.

След приключване на проверката Софийска градска прокуратура ще предостави допълнителна информация.

През април дружеството стана обект на хакерска атака, затруднила работата му по редица направления.
 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
345 преди 1 месец
Дядо Еконтий унищожи пощите, за да печели неговата частна поща. Купи си министерски пост за 300 000 лева - дарени на Кирчо. А нямало корупция?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разследват "Българси пощи" . . . . . . . . . . . . . . . От къде ги взимате тези неграмотни автори, бе? Или неграмотни или не могат да работят с компютри или българския речник не е включен или . . . или! Грешки издаващи образователното ниво на тази онлайн медия! Е как да ви вярваме на новините, може ли да са пак някаква грешка?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кво мислите че ще открият!нищо!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама тия пощи изгубиха милиони за месец и половина ,последно ни заблуждаваха че Путин е виновен)и защо толкова много време институциите мълчаха
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно сега гешеф трябва да покрие следите на господарите си. Родна мафиотска картинка.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 1 Месец пратките стоят някъде в бгпощи и НИЩО !-това е Безобразие - Хората губят нерви,пари,клиенти , да се хващат за хартиите и да раздават пратките по стария начин ,щото на пощаларите им дойде дюшеш -нема компютри Нема Работа !
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Закривай
3
2
 
7
 
! Отговори
П.К. преди 1 месец
Преди да разследват Български пощи, задължително да разследват вицето на "ефективното управление". Защото тя е проспала своите екстрени задължения. И, напълно в реда на неизпълнените нейни функции, вицето да бъде уволнена. А чиновническата и нищо неправеща структура да бъде закрита.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някак си ми е - ЕКОНТино цялата тази далавера с държавните куриери за сметка на една частна куриерска фирмичка чийто собственик случайно е и министър на транспорта и съобщенията.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да разбирам че шефчетата са се върнали от Малдивите и разследването ще е приключило до карибския воаяж през август. С ниските заплати много им е зле, като катаджия с палка, трънка и знак 40.