Йордан Арабаджиев: Правителството се вслуша в гласа ни

Предстои допълнително проучване
Обновена: 19 май 2022 12:30 | 19 май 2022 12:30, Росен Стойчев
4
Йордан Арабаджиев: Правителството се вслуша в гласа ни
Снимка: БГНЕС/EPA

"На протеста ние изразихме като нашата воля. Бяхме наясно сред срещата с премиера, че мерките, които ще приложи правителството нямат общо с това, което ние предлагаме.

Още по темата
Нашият пакет от мерки го бяхме артикулирали още преди два месеца. Дискусионно е как тази мярка с отстъпката за горива ще сработи и по какъв начин ще се достигне до всички български граждани, но има някакъв напредък от това, което предложихме като мерки", обяви пред БНТ изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Вчера видяхме, че все пак правителството се е вслушало в нашия глас по отношение цените на горивата, допълни той.

"Решихме да направи допълнително проучване как тол системата ще се отрази на цените на стоките. Нашият доклад вече на финалната права и имаме разминавания с министерството. Министър Караджов каза, че разликата в цената на хляба ще бъде с една стотинка, според нашите изследвания може би над 5-6 стотинки ще бъде поскъпването. За нас е важно да има модел на работа, в който цените да са точни и да можем да стигнем до вариант, който да не даде отражение на стоките от първа необходимост", каза Йордан Арабаджиев.

Йордан Арабаджиев опроверга твърдението, че тежкотоварните автомобили не плащат тол такси и заяви, че искането на шофьорите е таксите за второкласните пътища е да се въведат след 1 януари 2023 г.

    "Камионите плащат тол такси и то в пъти повече отколкото преди винетната система - някъде около 1200-1500, стига и до 2000 лв. годишната винетка за камион. Противопоставянето на личните автомобили срещу камионите го считаме за некоректно", уточни той.

Ако биодобавката бъде премахната за срок от 6 месеца, тя ще окаже влияние върху цените на горивата с 11-12 стотинки надолу, подчерта той. Когато има натиск от цените на горивата, транспортната услуга се увеличава, а колкото по-висока е тя, толкова повече ще се увеличават и стоките от първа необходимост.
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
дааа преди 1 месец
първия подкупен ! почвайте да ги броите.
2
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
тол-таксите са вдигнати с по 11-12 ст на 100 км ------значи да минеш през България прочутите превозвачи ще платят по 1 лв повече--------само лъжи в тия "медии"------като на *** лъжите-------
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аре бега бе, винетките на леките коли плащат пътищата, аре стига плашил ве