От 1 юни цената за "синя зона" в Слънчев бряг е 2,50 лв. на час

Поставят стикери по колите на украинските бежанци
19 май 2022 15:04, Анисия Иванова
21

В Слънчев бряг започна поставянето на стикери по колите на украинските бежанци, че от 1 юни сезонът официално стартира в курорта и паркирането ще бъде платено.

Хотелиери вече са изпратили жалби до държавното дружество "Слънчев бряг", че паркираните коли по алеите пречат на извозването на туристите с автобуси. Коли с украинска регистрация са паркирани от двете страни на алеи пред множество хотели.

"Автомобилите определено пречат на автобусите, които ще карат туристи от 1 юни. Предупреждаваме ги да ги преместят, за да не създават проблеми", обясни служителят в "Слънчев бряг" АД Валентин Каменов.

Още по темата

От 1 юни цената за паркиране в "синя зона" е 2,50 лв. на час.

"Около едно евро е цената за паркинг. Това е много. Къде ще си паркирам колата? Ще търсим някъде безплатно. Ако не се получи, тогава ще платим", жалва се украинец.  

"Не виждам как ще спазват те правилата и ще плащат по 2,50 лв. на час. Проблем създава неправилното паркиране, защото не се спазват пътните знаци. Автобусите с туристите не могат да стигнат до хотела", каза мениджърът на хотел в Слънчев бряг Гергина Бабева пред Bulgaria ON AIR.

Официално сезонът в курорта се открива на 1 юни, но в част от хотелите вече има туристи.

"Не са ни посещавали нито анкетьори, нито сме чули за платформа. Украинците също са притеснени - ние нямаме яснота, те нямат яснота", посочи заместник-управителят на хотел в Слънчев бряг Пламена Димитрова.

Маша и малкият Саша искат да се завърнат у дома. "Там е мъжът ми. Ние сме от Мариупол. Няма къде да отидем, затова се връщаме в Украйна. Искаме у дома", сподели тя. Все още няма яснота колко от бежанци ще се върнат в Украйна.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Сега да почнат и винетка да си купуват,че някак така не е коректно спрямо другите шофьори от България,Румъния,Турция и т.н преминаващи транзит през страната
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама много са забавни с тия 2.50 на час. Така се печели клиент. Още от паркинга го брулиш. После продължаваш да го брулиш с едно кафе за 7 лв? И какво прави после той? Ами пали колата и отива в Турция, Гърция или Румъния ако ще. Успех им пожелавам на печалбарите, ама икономика и туризъм се учи в университет, а не в селската кръчма. Като ме обереш един път, а познай дали ще се върна? И сега с всичките приложения по телефоните познай какво ще проверят първо бъдещите клиенти? Отзивите.
12
0
 
14
 
! Отговори
anon преди 1 година
идват 3-те месеца когато селските бекове си вярват... да ама няма да им стъпиме в клоаката...
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете, че даже при 2.50 на час няма строителство на паркинги. Малко му е на бг бизнесмена, виж при 10 лв./час, може и да започнат да строят паркинги вместо още хотели.
10
0
 
7
 
! Отговори
Ооо преди 1 година
15 лв да стане ако има сянка отгоре!
9
0
 
14
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Нали писаха, че масово си тръгвали от хотелите или поредната първоаприлска?
8
0
 
6
 
! Отговори
несебърец преди 1 година
В Равда паркирането е било и е безплатно. Интересно сега със скъпите коли на укрите...
7
2
 
4
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Да измислят някакъв паркинг за украинските коли.Ама той кой ли е мислил за паркиране като са строяли Съни бийч...
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тарикати точно преди да започне летния сезон вдигат го..
5
1
 
27
 
! Отговори
Ми добре преди 1 година
Правите всичко възможно да отгоните българските си клиенти... Морските, ще си ядете сами цацата и ще си пиете бирата сами в празните ресторанти... Щом така искате - така да бъде.
4
0
 
19
 
! Отговори
БИбо преди 1 година
Аааааа настояха се на аванта, и сега като ще трябва да плащат и изведнъж могат да се върнат и да живеят там.............. Хайде къщ да ви няма, авантаджии!!!!!!
3
1
 
16
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
2,50 лв. на час??? Wtf???
2
0
 
27
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
Не съм видял някъде в България, синя зона да са тарифирали или глобили украинци. Контролът просто подминава такива регистрации. Прах в очите.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ега им вдигнат на всички украински наглеци колите.