Скок на опитите за телефонни измами отчитат в Пазарджик

Потенциалните жертви са основно възрастни хора
31 май 2022 20:50, Красимир Ангелов
5
Скок на опитите за телефонни измами отчитат в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Полицията в Пазарджик съобщава за зачестили случаи на опити за телефонни измами. До момента е изяснено, че обаждащите се използват позната схема за измами, насочена отново към възрастни и лесни за манипулиране хора.

Подава се информация към евентуалната жертва, че близък (син, дъщеря, внук, внучка) е катастрофирал. За да бъде спасен обаче, е необходима спешна операция. Споменават се суми от 20 000 до 60 000 евро. По-късно след обаждане от човек, представящ се за висш полицай, с ранг на комисар, старши или главен комисар. Ако потърпевшият започне да се двоуми, следват заплахи за саморазправа и дори убийство.

От полицията призовават хората да не се поддават на подобни провокации, да не отговарят на непознати по телефона и да не дават под никаква форма и начин пари и ценности. Ако имат подобни обаждания, незабавно да затворят телефона, след което да позвънят на свои близи, роднини и на тел. 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вятово, бате. Там е заровено кучето. Не разбрахте ли? Колкото по-големи циганскикъщи, толкова повече измамници в нея. Те си живеят в свой свят със свои закони, вън от държавата. Какво не ви е ясно?!
4
0
 
2
 
! Отговори
Съпругът на... преди 1 година
Съпругът на една депутатка от партия *** беше близък със един дето работеше за ало измамници , заедно са задигали пари от възрастни хора ...Да такива *** избирате българи и такива *** от Стара Загора се правят на спасители !!!! Срам и Позор !!!!!! Единия Господ го наказа , преди година и половина си плати цената ,на разплаканите пенсионери които бяха ограбили !!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
От пощата преди 1 година
Раашков в кой ресторант е заседнал и си пие питието?
2
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ами като ги хванете не ги съдете ,а направо на място или да им се режат езиците
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалкия фигурант там беше избран с голямо мнозинство така че е нормално...