Днес има безплатни детски прегледи в "Пирогов"

Провеждат се и със съдействието на БЛС с предварително записване
Обновена: 4 юни 2022 09:02 | 4 юни 2022 09:02, Петя Славова
15
Днес има безплатни детски прегледи в "Пирогов"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кампания за безплатни прегледи за дец аще се проведе на 4 юни в "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. "Профилактика се налага при всички хронични заболявания на храносмилателния тракт, които нямат спешен порядък. Хронични състояния са всички хернии на предна коремна стена, както и язви, имуннодефицитни анемии, наличия на голяма слезка, която да налага оперативно лечение", обясни началникът на отделение по детска коремна хирургия в "Пирогов" д-р Стефан Стоилов.

В екипите за прегледи има и представители на абсолютно всички детски звена в лечебното заведение – кардиолози, уролози, травматолози, неврохирурзи. За прегледите трябва да има предварително записване.

Кампания "Детско здраве" е започнала още през 2013 г. и до момента е провеждана в много градове в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
отговор до 1 преди 1 година
До Анонимен"При лошия социализъм всеки ден беше ден с безплатни преглед, при това и за деца и за възрастни"-за децата витамини, добра храна, басейн през лятото със задължително слнчево загрята вода, а на зима кварцови лампи и яко гимнастика, е не висша. А сега какво: ходят като пакети сланина и все болни, е то крушата си има опашка. Търсете причината, хора. Жалко за децата. Моите са големи вече и слава Богу-добре са, ама не ми е все едно като гледам такива недъгави-във всеки смисъл-деца.
12
0
 
1
 
! Отговори
Стговор до 12 преди 1 година
До Само: Написах преди малко, но дали ще го побиклкуват - не зная. Разбира се, че децата са деца и няма значение откъде са. Никой не избира къде да се роди, ех някои родители може и да го правят. Но не самоотвержените лекари са криви! Търсете вината в техните шефове- те ги притискат и поставят в невъзможност. Ако искате вярвайте. Бъдете здрави и дано не ви се налага да опрете до лекар, за да ми повярвате. Системата, която праща мъже на гинеколог??? Къде е държавата?-умишлено"д"-то е малка буква
11
2
 
0
 
! Отговори
Ади преди 1 година
До Аз"Поредната жалка и безсмислена пропаганда!" Да, точно така е. Сгласен съм, че деца има не само в София, те всички са наши чеда и ние си ги обичаме. Лекрите от Пирогов не питат отде си, те работят като за световно-на мига реагират. Шефовете им са тези, които ги унизяват. Не жалка, а долнопробна пропаганда, да ни противопоставят на тези които ни помагат. Не ругайте лекарите и те не спят когато има болно дете, дори то да е вашето, а не тяхното собствено. Поклон, шапки долу пред нашите лекари
10
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Поредната жалка и безсмислена пропаганда! Истинската грижа за здравето на всички, не само на децата не се случва чрез лъже безплатни прегледи! Видяхме по време на пандемията кое и как се случваше и колко болно и некомпетентно е така нареченото "здравеопазване" у нас. Качествени и количествени кадри няма, също и модерна съвременна апаратура. Пък и деца има не само в София, та да идат на безплатно в Пирогов.
9
0
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Много ти харесва думата " задължително". Явно си от бранша. И пак да питам: защо нямаше "задължителни" профилактични детски прегледи по време на пЛандемията, а на тяхно място имаше ваксинационни пунктове? Коя дейност ви носеше повече кинти? Двоен ви е стандарта, лакомии..
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кога трябваше да запазим час? Защо не ни информирахте тогава?
7
8
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Профилактичните прегледи са задължителни, дори детето да е здраво, проследяването на здравето е ключово са навременното диагностициране. А не после, от къде ми дойде?
6
5
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Кому е нужно да преглежда здрави деца? Я си задействайте мозъците малко!
5
0
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Ми какво лошо има да платим на децата прегледите. Детското здраве е най-важно, аз попринцип седя на работа само заради децата. Иначе отивам да си копам фрадината и да нося два чифта дрехи
4
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
до 4 Отнася се за деца, стига писука. За безплатните туристи, там коментара ти ще бъде точен
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД. Тези прегледи ще ги платим ние. Всичко е от джоба на данъкоплатеца.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат ли друга работа ковидфашистите??? Ей тези колко отарашиха касата, не е истина. Що нямаше такива прегледи по време на пЛандемията...
1
0
 
0
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
37 годишни с детски акъл дали щеюпееглеждат безплатно.