Буря и градушка в Русе, градският транспорт е спрян

В града са наводнени ключови булеварди
Обновена: 6 юни 2022 08:15 | 6 юни 2022 08:00, Петя Славова
13
Буря и градушка в Русе, градският транспорт е спрян
Снимка: Кадър БНТ

Русе осъмна блокиран заради поройния дъжд и градушка тази сутрин. Повечето от тротоарите и улиците също. Градският транспорт е спрян. Наводнения има по ключови булеварди.

Паднали и изпочупени дървета и клони пречат на движението. Много от водачите на автомобили намират алтернативни маршрути в насрещното и по тротоарите, предава БНТ.

Блокиран остава и жп прелезът при централния кооперативен пазар в града. Наводнена е една линия, което възпрепятства движението и на влака.

Всички пътища в областта са отворени, но заради отводняването движението е затруднено.

Материалните щети са сериозни - има паднали клони и дървета върху коли, счупени прозорци и витрини. Екипи на Пожарна безопасност разчистват най-пострадалите райони.

Очаква се да завали и в района на Хасково и Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: буряградушкаРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе карах точно като почна градушката и валя дъжда. Такова чудо не бях виждал, макар да съм виждал много. До мен имаше паднала градушка долу горе с размерите на лимон. Плувах като кораб, карах по тротоарите, все едно бях в автомивка. Нищо не се виждаше и на 10 метра, все едно нямах чистачки. Над 20 минути бе пелена, не намаляваше.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали щяхме да даваме бойни ракети на Окрайна , а се оказа че дори ракети за градушка нямаме ...
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проклетия е това.Ще има и още.
8
0
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Проблема не е нито дъжда, нито градушка, а некадърната община и още по некомпетентни служители на ВИК! Целия град е разкопан за уж воден цикъл, а една шахта няма почистена или като хората. Все същите места се наводняват защото инжинерите които са проектирали пътя са с дипломи от зрънчо. Проблема е още в проектирането, после в изпълнението защото шахтите стърчат над нивото на пътя и не на последно място защото не се чисти! Не обвинявайте природата за човешката некадърност!
7
0
 
6
 
! Отговори
Русенец преди 1 година
Най после и за нас новина - много съм разочарован от медиите, като се има предвид че и местните медии се бавят сто часа. Явно целия журнализъм е копи пейст
6
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не бяха ли хората.които бълваха ро сайтовете. Против ислямът,Има Бог.но при тях липсва толерантност.ня колко града са в.бг с расиско мислене
5
0
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Градушка почти нямаше, тя беше в самото начало за няколко секунди само . Но има много паднали дървета и клони, особено в централната част . Градът е почти парализиран от към транспорт в момента, поради наводнени ключови пътища, паднали дървета и др. Но са надявам от обед нататък обстановката да запчоне да се нормализира, Службата за Гражданската защита действа !!!
4
4
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
По принцип проблемите в града са от дъжда, пред който е безсилна държавата- да. Относно ракетите против градушки- те защитават земеделските земи, а не градовете. Ако визираме как не били изстреляни преди няколко дни заради самолет- това е често явление по цял свят, поради простата причина, че самолетите са навсякъде.
3
10
 
9
 
! Отговори
do 3 преди 1 година
До анонименТролче, смени ли рублите в долари??
2
5
 
17
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
И по эле ше става. Свиквайте
1
7
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
има натовски самолети, какви ракети за градушка. Нали ни пазят от себе си