Родители алармират за рушащи детски площадки в Благоевград

Хората настояват и за видеонаблюдение
14 юни 2022 12:38, Петя Славова
3
Родители алармират за рушащи детски площадки в Благоевград
Снимка: кадър, БНТ

В изключително лошо състояние са детските площадки в благоевградския квартал "Ален Мак". Причината са зачестилите вандалски прояви и липсата на контрол. За това сигнализират родители на малки деца живеещи в блоковете в района.

Юлия Николова е баба на две тригодишни момиченца. Повече от година, тя води двете си внучeта на детски площадки в други квартали, тъй като намиращите се в близост до квартал "Ален мак" според нея са опасни за децата.

 "Площадки няма, всичко е толкова занемарено, не се пази изобщо", сподели Албена Губерова, майка на дете на една годинка.

"Състоянието е доста зле, преди няколко години, скоро направена площадка от преди 3-4 години, виждате в какво състояние е в момента, доста е счупена", допълни пред БНТ Александрина Пандурска, майка.

За да бъде запазено доброто състояние на детските площадки, след като бъде направен ремонт основното искане на родителите е да бъде инсталирано видеонаблюдение.

 "Това е много хубава идея, но знаете видеонаблюдението като цяло в града не функционираше, но ние го завършихме документалния процес. Имаме волята да го направим и в детските площадки и ще го направим в най-скоро време, поне в основните, тъй като все пак това струва пари", каза още инж. Любомир Треновски, дирекция "Планиране на инвестиционната дейност" към община Благоевград.

От общината добавиха още, че за облагородяването на детските площадки в Благоевград са отделени общо 200 хиляди лева. С тези средства е планирано до следващата година да бъдат ремонтирани всички обекти, посочени от гражданите и констатирани от общинския инспекторат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да вкара втечнения газ и втечнените самоледи и Киро ще ви фнесе од Канада и втечнени децки плоштадки.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кво видеонаблюдение бря - то пари за нормални закуски на децата няма те биг брадър
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха... Че то всичко се руши и в цялата страна!