Солени измами по морето: Жена предлага ваканционни жилища и изчезва с капарото

Потърпевши подадоха сигнал
17 юни 2022 07:30, Петя Славова
14

Сигнал за схема за измама с ваканционен апартамент на морето подадоха потърпевши до Bulgaria ON AIR.

Жена, която се представя в интернет като Мима Пеева, предлага луксозни апартаменти в кооперация в Поморие само срещу 50 лв. на вечер. Наша проверка обаче показа, че тук такава жена няма, не се предлагат и апартаменти под наем.

Каква е схемата? Събира задължително капаро от всички желаещи да почиват в Поморие, след което просто изчезва.

Още по темата

Привлечена от луксозния апартамент на крачка от плажа в Поморие, Гергана решава да запази почивка за семейството си през август.

"Цената ни изненада и много ни хареса - 50 лв. нощувката. Затова ни привлече вниманието, не беше точно това, което искахме, но на тази цена е чудесно", разказа Гергана Трандева.

Контактът с жената ставал само чрез профила ѝ във Facebook и с чужд номер във Viber. Гергана превежда капаро за почивката, като изискването е да не е по банков път, след което наемодателката просто спира да отговаря.

"Неин личен телефон нямам, само Viber номер, синът ѝ е с английски номер", добави тя.

Емилия и Илиан от Димитровград правят опит да наемат същия апартамент, но ниската цена ги кара да се усъмнят.

"Докато ние се лутахме, че не можем да повярваме, че толкова евтино можем да отидем на почивка, изведнъж ми излиза публикация във въпросната група, че апартаментът се намира в Пловдив", обясни Емилия Благоева.

От агенция в Пловдив, които дават наистина апартамента в Поморие, също са притеснени от измамата. "Той се дава под наем в Пловдив, от агенцията и от собственик. В момента апартаментът е нает. Това се казва кораб или лодка - един вид да прихващат клиенти с фалшиви обяви", поясни Ангел Филипов от агенция "Костадинов имоти 1" в Пловдив

"Има 193 коментара, някои вече са пратили капаро. Най-вероятно има 10 фалшиви профила да казват, че са спали там. Снимките бяха на възрастни хора, най-вероятно са откраднали от Facebook", посочи Илиан Пенев.

Ваканционни жилища в кооперацията в Поморие имат предимно руснаци и българи, които живеят в чужбина.

Към момента все още не е ясно колко са измамените и дали профилът на жената във Facebook не е фалшив. От МВР - Бургас призовават измамените да подадат жалби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 1 година
До ДокВъв Варна също няма компетентен служител вече почти три години аналогично на Бургас.
9
1
 
1
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Измамените да се обърнат към архиепископ Датев Акобян - в Бургас вече повече от две години няма компетентен служител заради продължаващия конфликт между Епархийски съвет и духовенството за Божията благодат (имотите на арменската църква).
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия хора не се научиха, че се плаща с КРЕДИТНА карта. Айде да видим кой и как може да те измами. И да те измами с капаро или нещо, парите ти ГАРАНТИРАНО се връщат. Ама, какво да правиш- нула финансова култура в нашите ширини. Мисли си, че кредитната карта е кредит и лошите банки ти взимат парите. Да, ама не.
7
0
 
10
 
! Отговори
Док преди 1 година
И как плащахте на таз леля, бе, баламуррници? Като си купите почивка от лицензиран туроператор ви се издава официален документ-ваучер в който има сериен номер с пълно описание на услугата. И като го платите по банков път, най-малко вече има проследяемост и имате законна възможност ако се наложи да си търсите правата. А сега може да се обадите на отец Храч Погосян, редови служител в арменската църква във Варна или на нулаосемстотиндесетстотин...хахха
6
0
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
измамените камили
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувай те за Георги Жеков
4
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Привлечена от луксозния апартамент на крачка от плажа в Поморие, Гергана.....ЕТО ТОВА ВИ Е ПРОБЛЕМЪТ, ЧЕ ТЪРСИТЕ САМО ЛУКС, АКО НЯМАХТЕ ОГРОМНИТЕ ПРЕТЕНЦИИ - ВСИЧКО ЩЕШЕ ДА ВИ Е НАРЕД, ВСЕ ПАК НЕ СТЕ НА ОСТРОВ МАВРИЦИЙ, А СТЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕТО. Цял живот в лукс живяли.... селя ния абсолютна....
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната Продължава!
2
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искали са да минат тънко, ето им я далаверата! Евтинито излиза скъпо! БОЙКОТ на бг черноморието! Не пълнете гушите на алчните търгаши, подвизаващи се като хотелиери, рентиери и ресторантьори!
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жените знаят добро и лошо. Но не знаят в политиката кое е ляво кое е дясно . Те си обичат комунизма и социализма.