Времето днес: Слънчево, градусите ще стигнат 36

На места може да превали краткотраен дъжд следобед
1
Времето днес: Слънчево, градусите ще стигнат 36
Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде предимно слънчево, като в следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 31°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.  

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  

Над планините ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд ще започне да се развива купеста облачност и на места в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър, който до вечерта по най-високите части на Рила и Пирин ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 18°.    

В средата на седмицата ще премине студен фронт и на много места в Западна, през нощта срещу четвъртък и в четвъртък, с преминаването на фронта - и в Централна, и Североизточна България, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. Повишава се вероятността за локални значителни количества валеж.

В сряда в Източна България вятърът ще е умерен от юг-югоизток, температурите ще са все още високи - до 34°-35°. В Западна България със северозападен вятър ще започне захлаждане и на места там дневните стойности ще остават под 30°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Във Варна температурата е 27-28 градуса и след 14ч излиза хладен бриз от морето!!!!