Температурите в петък се вдигат до 35°, в София - около 30°

Температурата на морската вода е 24°-25°
14 юли 2022 17:08, Елка Василева
2
Температурите в петък се вдигат до 35°, в София - около 30°
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта времето ще е предимно ясно и почти тихо. В петък ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността, почти без валежи. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°.

Вятърът ще е слаб, от североизток, в Източна България – от югоизток. Атмосферното налягане още ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца, сочи прогнозата на НИМХ.   

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 26°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд с временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 16°.  

В събота времето ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от север-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили до умерен с него ще прониква хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
СУПЕР преди 1 година
Време е за полово предаваните болести да се развихрят хората. Да пуснат и маймунската шарка, СПИН / ХИВ, гонорея и тъй нататък СИФИЛИС.