Жега в събота, температурите ще са между 32° и 37°

В неделя и понеделник ще прониква хладен въздух
15 юли 2022 17:15, Елка Василева
3
Жега в събота, температурите ще са между 32° и 37°
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта времето ще е предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца.             

След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна над Северна България и планините и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, в източните райони от юг-югоизток.

Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°, в София около 32°, сочи прогнозата на НИМХ.  

По Черноморието ще е слънчево, след обяд с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28-31°.

Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.  

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, който вечерта ще се усили до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 18°.

В неделя и понеделник от север-северозапад, в източните райони и от североизток, ще прониква хладен въздух. Ще се развива купеста облачност, по-мощна през първия ден над Югозападна България и отделни източни райони, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици; в понеделник слаб краткотраен дъжд ще превали само на изолирани места в Южна България.

Температурите ще се понижат с 3 до 5 градуса и на места, главно в Западна България, ще остават под 30°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Невероятно, но ... преди 1 година
Във вторник бях в Троянския манастир, а на 50 м от манастира видях доста дървета отрупани с кайсии; на доста места в страната тази година благодарение на климатичните промени няма никакви плодове, но там, благодарение на факта, че пролетта бавно е настъпвала, там няма поражения, нито от студове, нито от слани, там не е имало никакви неблагоприятни фактори! Представете си само, че на доста места из страната тази година няма и джанки, един устойчив вид!
2
0
 
4
 
! Отговори
Екзотики преди 1 година
Заради промените в климата селяните ще почнат да отглеждат камили вместо магарета.
1
1
 
4
 
! Отговори
от района на Дунава преди 1 година
При нас е голяма жега, всичко изсъхна. В двора от 17,7 дка имам доста екзотики - райски ябълки (над 24 дървета), бонбонени дървета, 9 вида бамбук, арония, червено френско грозде, немско бодливо грозде, ядлив кестен - 7 броя, 38 бр киви ...; всичко има, но сушата е жестока ..! Имам и 285 кошера ..! Промените на климата ни доведоха до там, че в Северна България да отглеждаме различни екзотики ...