Температурите днес ще стигнат до 36 градуса, не се очакват валежи

Минималните температури в страната ще бъдат от 14 до 20 градуса
15 юли 2022 08:17, Нели Христова
1

Минималните температури в страната ще бъдат от 14 до 20 градуса, а по високите западни полета ще достигнат 9-11 градуса. Преди обед ще бъде слънчево, но следобед над страната ще се заоблачи от север-северозапад. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток със скорост до 20 км/ч. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилева .

По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат от 29 до 36 градуса, а по Черноморието 29-30.

На север по морето следобед ще има разкъсана облачност, но не се очакват валежи. Вятърът ще бъде умерен от североизток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28-30 градуса.

Над Стара планина ще има разкъсана облачност, а над Рила и  Пирин ще бъде слънчево. Вятърът по високите части ще бъде умерен от север със скорост 30 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около 10 до11 градуса, а на 1500 метра ще достигнат до 20.

В събота ще бъде топло, но през нощта срещу неделя са възможни летни валежи главно в северните райони. В неделя следобед ще вали повече в западните и централните райони. От понеделник започва по-продължителен период на топло и сухо време, което ще продължи до следващата събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Живака скача преди 1 година
Ако температурите настинат или хванат ковид, ще достигнат даже 37 и повече.