Русе с решение за "Дунав мост"

Настояват за промени
21 юли 2022 19:15, Росен Стойчев
8
Русе с решение за "Дунав мост"
Снимка: БГНЕС

До 10 август държавата да създаде организация за движението на ТИР-овете, така че да не се трупат опашки пред граничния пункт "Дунав мост" при Русе. С това решение излязоха общинските съветници на извънредната сесия, свързана с увеличения трафик на тежкотоварни камиони.

Още по темата
В противен случай са готови да застанат зад жителите на Русе, Мартен и околните села, които обявиха, че ще започнат дългосрочен протест и ще блокират "Дунав мост" до промяна на ситуацията, съобщи БНТ.

Общинският съветник Александър Неделчев се възмути, че ние ще сме първите в Европа, които от път ще направят паркинг. А кметът на Мартен Димо Тонев го определи проектът като абсурд, защото другото платно ще стане двупосочно, нищо че няма банкети, а колоните ще останат, а с тях и боклуците.

Общинските съветници се обединиха и зад варианта камионите да бъдат спирани по бул. България, а не каквото е предложението на АПИ да бъдат пренасочвани към северното платно на пътя Русе-Мартен в посока Силистра. От агенцията вече са направили проект, който предвижда и построяване на кръгово на входа на Мартен, където камионите да обръщат.


Хората искат камионите изобщо да не спират в града, а преди него, и при увеличен трафик – на други места в страната. Настояват още за по-голям процент от парите от "такса мост" да остават в Русе и да се разпределят не според дължината на отсечката, а нейната натовареност и амортизация. За 2020 година в държавната хазна от таксата са влезли 26 милиона лева, а през 2021 година – 37 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: общинаДунав мостРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Една кадъна Свинетка Павлова заедно с главната кадъна Бойка гювендиханъм магистрали правиха, правиха, а то какво стана? Тировете стоят задръстени. Абе гювендиханъмска работа (герберокадънска) като цяло.
6
2
 
7
 
! Отговори
Лошо управление преди 1 година
Страшно решение.На нивото на тези които са го взели;)
5
1
 
5
 
! Отговори
Дунав тунел преди 1 година
Да започнат да копаят тунел, като под Ламанша.
4
2
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Да спират ТИР-овете у полето на 10 км от Руси там да кибичат :)))
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшно решение са врътнали обшинските съветници, не знам как са им толкова ниски заплатите за толкова много работа направо. Те не могат да си решат проблемите и ги прехвърлят на държавата, която съшо не ги решила за 30 години. Тука положението е направо за Абсурдистан.
2
3
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Магистралки
1
3
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
*** има ли на Дунав мост :)))