Подобно на Семерджиев: Шофьорът от Бургас без книжка, с дебело досие

29-годишният мъж от гонката е задържан
24 юли 2022 17:40, Нели Христова
46
Подобно на Семерджиев: Шофьорът от Бургас без книжка, с дебело досие
Снимка: БГНЕС

Шофьорът на лек автомобил мерцедес, който спретна гонка с полицаи в събота вечерта и рани един от униформените край Бургас, освен че е бил дрогиран, е и без книжка. Но пък с дебело криминално досие.

Това стана ясно от изявление на районния прокурор на Бургас Иван Кирков.

Още по темата

Срещу 29-годишния криминално проявен и осъждан Стоян Г.  от ямболското село Джинот са повдигнати две обвинения.  Първото е за това, че е използвал заплаха, с цел да принуди орган на властта да пропусне нещо по служба - насочвайки автомобила си до местността „Пода” срещу полицейския служител, го е заплашил и по този начин е осуетил извършването на проверка спрямо него.

Второто престъпление е за това, че  блъскайки полицейски автомобил, е причинил средна телесна повреда на полицейския служител, който е стоял отстрани до автомобила, като деянието е осъществено след употреба на наркотични вещества. Извършителят е избягал от местопроизшествието.

По първото обвинение законът предвижда до 6 г. затвор, а второто -  от 1 до 6 г. Според прокурор Кирков и двете могат да бъдат квалифицирани като тежки умишлени престъпления, пишат от "24 часа".

Става ясно още, че през 2012 г. и 2013 г. задържаният е осъждан за кражба на горива от автомобили и вещи от жилище, а през 2016 г.  - за нарушаване на ограничителна заповед, наложена му заради домашно насилие. Миналата година пък е бил глобен за притежание на наркотици.

29-годишният мъж е задържан, а прокуратурата ще поиска постоянен арест.

Екшънът започва около 19 ч. вчера, в района на КПП - Пода до кв. "Крайморие", когато служители от Гранична полиция подава сигнал за спиране на лек автомобил мерцедес със софийска регистрация, чийто водач не се подчинява и увеличавайки скоростта си продължава в посока Бургас. Последван е от служебен автомобил, като е поискано допълнително полицейско съдействие.

Мерцедесът преминава през бул. "Тодор Александров", ул. "Спортна", ул. "Индустриална" и се насочва към местността Върли бряг по черни пътища. В центъра на Върли бряг, заради движение с несъобразена скорост, мерцедесът блъска два полицейски автомобила,  паркирани за да блокират платното. При удара единият от тях отскача и наранява полицейски служител.

В опит автомобилът-беглец да бъде спрян, са произведени изстрели със стоп-патрони. Рикошет обаче ранява втори полицейски служител, който е настанен за наблюдение в хирургично отделение на УМБАЛ-Бургас.

Мерцедесът е спрян на входа на Средец, задържани са 29-годишният водач и негов спътник на 41 г. от Зимница.

Шофьорът  е тестван за алкохол, при което дрегер  отчел отрицателна проба, но тази за наркотици била положителна за  употреба на амфетамин и метаамфетамин. Спътникът на шофьора също се оказал с положителна наркопроба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Киро Брейка кара пиян из село Павел, понеже е дърт няма рефлекси и постоянно се пребива. Постоянно пие Ханйнекен и само лае, даже в колата сам си приказва и се снима.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редови избирател на Възраждане. Отговаря напълно на профила.
30
1
 
4
 
! Отговори
Аврористан! преди 1 година
Нарко зависими пияни Мутри дето цял живот крадът и нарушават закона са недосегаеми а мен за една супер малка беля със живи зорове не влезнах и при положение че нямам досие и е първо нарушение и наистина за дреболия без много малко затвор ЛУДОСТ
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По улиците редовно обикаля един надул музиката на една и съща песен. Изхващайте него, със сигурност е надрусан.
28
2
 
4
 
! Отговори
До Холандски съдия преди 1 година
Този,който влиза в морето без диплома по плуване как ще навреди на другите, докато този,който шофира без книжка,защото му е отнета,което означава,че шофира опасно за останалите, или никога не е имал,което означава,че не е обучаван и пак е опасен за останалите.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами всичко идва от МВР и съда - забележете - за притежание на наркотици е глобен, все едно че е паркирал неправилно! Ама то съвсем нормално да притежава наркотици, нищо че са забранени за продажба и се продават от ОПГ-та, та той купува от ОПГ-та незаконни субстанции,а те го глобяват все едно че паркирал неправилно. Е как да не кара дрогиран и без книжка,като те го окуражават така. Вместо да 1уха камъни по кариерите през деня,а вечер в затвора.
26
1
 
2
 
! Отговори
Гого преди 1 година
До Холандски съдиято първо ти си за затворя и тогава оная мутра
25
14
 
1
 
! Отговори
Холандски съдия преди 1 година
И какво като е без книжка? Това не е престъпление. Колко хора влизат в морето без диплома по плуване?!
24
6
 
13
 
! Отговори
Бай Тодор преди 1 година
Как е драги сънародници? Добре ли живеете днес? Младите умни ли са, четат ли книги или са на зоб и нашарени с татуировки? Имате ли производство, образование, селско стопанство? Раждат ли се деца? Боядисахте ли това което построихме за вас, неблагодарници?
23
0
 
13
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Тоя ще лежи пет години, щото не е Семерджиев . Семерджиев ще лежи пет години, защото се разчу. Умрелите-умрели, ама и от тия двамата хора няма да стане след изправителното. Здрав труд му е майката - или в някоя морга да мият труповете. Ако не щат - на хляб и вода. Или да чукат някъде камъни. Дано поне са го спукали от бой, като са го хванали. По принцип не пожелавам такова нещо, но този си е кандидат уби3ц!
22
2
 
9
 
! Отговори
Български Съд преди 1 година
Постановление на българския съд за обвиняемия Георги Семерджиев: По последно предадени доказателства и след множество разпити на свидетели се разбра, че лицето е болно от епилепсия и по време на инцидента е получил пристъп-гърч, за това кракът му се е сковал и това го е накарало да натисне газта и развие такива високи скорости. Все пак в последния момент Семерджиев е успял да предотврати по-голямо ПТП като се е отклонил, за лош късмет е имало две момичета на това място. Извод: Лицето е невинно!
21
2
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Трудова каторга му е майката! Да се разберем с някоя държава в Тихия океан да ни даде един остров и всички след 3-тото престъпление с еднопосочен билет за острова и да си живеят там сред себеподобни!Какво и как ще правят си е тяхна работа, но мястото им не е сред хората! Вариант 2:да се третира като животно болно от бяс! След 3-тото престъпление се счита, че си се отказал от правата си на човек и не си част от обществото и да се приспиват (тъкмо обществото няма да харчи повече пари за издръжка)!
20
11
 
2
 
! Отговори
бай ганююю преди 1 година
само едно за бургас....стоян колев никога няма да го хванете защото е от друго измерение и е много напред с мисловните дейности не се подходящ за вашето елементарно пространство жадни въшки за власт пари и имоти....пиете ли си хапчетата редовно кореняк панелни столичанци???
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня който уби Милена Цветков - също потомък на янко-овчарската интелигенция!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е няма как да не е потомък на янко-овчарската интелигенция, познах както винаги!
17
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е промяната на Бойко Рашков, който уволни всички професионалисти от МВР и докара калинки с килийно обарзование. Престъпността сега процъфтява!
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдията,съдията,съдията педера....
15
4
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Нормален ден в светлата демокрация, такива хора искахте да имат права, такива получихте, времето е ваше ;) !!!
14
2
 
19
 
! Отговори
Само питам... преди 1 година
Пуснаха ли го вече ?
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР трябва да се закрие, всички служители уволнени. Както стана в Грузия. После наново да се сформирова. Които са читави да започнат пак, но под нови ръководства до едно. Такива от 20 години уж без книжка си дврибействат, защото са с протекции. Ако съм аз, на втория завой щв не окошарват, нали? Трябва тотална чистка.