Сух и горещ ще е август, градусите ще скочат до цели 40 °C

Ще има превалявания на места около средата на месеца
40
Сух и горещ ще е август, градусите ще скочат до цели 40 °C
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-ниските температури през август у нас ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите - между 35 и 40 градуса, съобщиха за БТА от Отдела "Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Тази година през август у нас се очаква средните температури да бъдат около и над нормата, която за равнините е между 21 и 24 градуса, за високите полета - между 18 и 20 градуса, а за планините - между 13 и 17 градуса.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е около и под нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 литра на квадратен метър, за Черноморието - между 20 и 35 литра на квадратен метър, а за планинските райони - от 50 до 80 литра на квадратен метър.  

През повечето дни на август времето ще е слънчево и горещо, но са възможни и краткотрайни валежи

През повечето дни от месеца времето в страната ще бъде предимно слънчево, сухо и горещо. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, но валежи ще има на малко места, ще бъдат с петнист характер и ще са краткотрайни.

По-голяма е вероятността за такъв тип валежи към 8-9-и август, около 12-и август, към 15-и и към 17-19-и август, както и към 24-и август.

През третото десетдневие се очаква в по-голямата част от страната температурите да са по-високи от обичайните за месеца

Относително хладно, с температури близки до обичайните, ще бъде в началото на месеца, но температурите бързо ще се повишат и през втората половина от първото десетдневие вече ще са по-високи от средните, особено в Северна и в Централна Южна България. Впоследствие температурите слабо ще се понижат, но ще останат над климатичните норми.

През третото десетдневие на август по-голяма е вероятността в по-голямата част от страната да бъде с температури по-високи от обичайните, както и времето да е сухо, без съществени валежи, прогнозират синоптиците от Отдела "Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: августвремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
0
 
! Отговори
Четиринадесет: преди 1 година
Глосу Рабан " Прилича на нападение на имперски башар" Харконхибрид "По-скоро сардукар в лошо настроение" Глосу Рабан " Имаш право - Башар няма да се престарае толкова. Наемник?"Харконхибрид " Ще поразпитаме?"Халик "Мръсно крадливо копиленцееее!"
32
2
 
0
 
! Отговори
Тринадесет: преди 1 година
Трябва да му признаете на Халик, че има ясно разпознаваем стил и почерк при саморазправата с Харкони!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знам им прогнозата без да я чета. А тя е. На места може да вали а може и да не вали. Спомням си Любка Кумчева как казваше прогнозата по БТ с една карта на бг на която бяха изписани температурите в различни райони на страната и с една показалка ги показваше. Никога не съм я чул да казва на места ще вали а казваше с точност кои райони щее облачно и хората да си вземат чадър. Но по онова време немаше компютри как познаваха с такава точност прогнозата неам идея. Иьглежда оня народ е бил по умен.
30
2
 
1
 
! Отговори
Дванадесет преди 1 година
Всичко това са художествени интерпретации на действителни събития!
29
2
 
0
 
! Отговори
Единадесето: преди 1 година
Слуховете за смъртта на Виктор Атрейдес при един атентат са леко преувеличени! Всъщност и двамата Атрейди оцеляват обаче баща им избира по-младите за наследник и скрива по-възрастните при Тхаилакс и Икс откъдето е майка му и Vernius - и така както Харконен са в съюз с род Рабан така и Атрейдите имат своите негласни съюзници ...
28
2
 
0
 
! Отговори
Десето преди 1 година
https://bilimkurgukulubu/wp-content/uploads/2017/11/House-Harkonnen-Family-Tree.jpgТова е художествената интерпретация на родословното дърво на династията Сакскобурготски такова каквото е било през 70-,те с малки пропуски и неточности. Ако сега трябва да го дорисуваме това дърво ...ще е доста по-обширно. Доста по "Кошерът Хелстрьом"
27
2
 
0
 
! Отговори
Девето: преди 1 година
Произвището големият страхливец е лепнато на Абулурд 2 поради потушаването на един бунт на една ненаименована колония ... В която Абулурд 2 така и не се осмелява да извади големите оръжия на корабите и директни спасения на войниците си, а действа подло, никога директно, с огромни косвени щети по робите и населението и с много невинни жертви само и само да затърка една мишена. Което направило кръвопролитието още по-голямо ...
26
2
 
0
 
! Отговори
Осмо: преди 1 година
Някой хора биха казали, колко мирна е тази ненаименована колония и колко нищо не се случва в нея ...
25
2
 
0
 
! Отговори
Седмо: преди 1 година
Гърни е неприятно изненадан от определена порода харкони , развъдена по подобие на сардукарите на Шадам ... Който по заповед на Рабан продължават да търсят кой е очистил чичо му ... След малко премеждия кученцата така и не се връщат да докладват на Рабан ...
24
2
 
0
 
! Отговори
Шесто: преди 1 година
Всъщност заповедта за атаката е на Виктор Атрейдес, който като цяло управлява Каладан превръщайки я в крепост, която Харконите така и не успяват да превземат дори след и особено след фиаското на Аракис. Отряда извършил ликвидацията на Мородин е ръководен от Гърни Халик, който си има да си връща на Мородин за едни робски ями ...
23
2
 
0
 
! Отговори
И пето преди 1 година
Всъщност Рабан получава сигнал, че някой е очистил чичо му Маротин, Мородин и отива да разследва без знанието на другите ... Не успява да разбере кой е и излъгва Владимир Харконен и Фейд Рота, че той го е убил защото бил помогнал на Атрейдите някак и да прикрие собствената си некомпетентност и да я превърне в заслуги!
22
2
 
0
 
! Отговори
И четвърто: преди 1 година
Има правило - владееш ли съда, владееш ли парите си недосегаем! Е приключихме с недосегаемостта ... Защото владееш ли съда може да си прокараш квото искаш лобистки закони, изтънчени методи на насилие и т.н. и никога да няма последствия и наказания и това важи както за националните така и за международните!
21
2
 
0
 
! Отговори
И трето: преди 1 година
Втората световна война била продължила 6 години - дрън, дрън - и първата и втората световна война са предизвикани от колониални интереси ...вие твърдите две неща - тук няма колониални интереси срещу цивилно население 80 години и че втората световна война е приключила. Влизайки в детайли във вашите две твърдения и двете са грешни и то тотално грешни. Е затова и заради един милион цивилни ви е Демокливия меч над главите. Защото можехте да спрете това зверство много отдавна! И кажете на пикльотоо..
20
2
 
0
 
! Отговори
И друго: преди 1 година
"Това не са празни приказки за духовните спътници на човечеството ...от Омир та до наши дни"
19
2
 
0
 
! Отговори
Защо ли? преди 1 година
Доколкото си спомням пише Съд за човешки права, Европейска комисия, Европейски съвет ... Виктор Атрейдес е на мнението, че случилото се в една ненаименована колония първо е недопустимо, второ това не е съд за правата на Сакскобурготите и трето изобщо не е трябвало да разглеждат едни дела поради конфликт с националното законодателство на ненаимонованата колония, конфликт в законодателството свързано с Третия райх поради историческа лъжа. Едно грешно решение и кратер 100 метра където е имало "съд"
18
2
 
0
 
! Отговори
Третата томахавка: преди 1 година
Виктор каза да задам координати за третата томахавка с противобункерен съда на Страсбург! Да може да попиташ защо! Тъй като съда на Страсбург е бил дълго време под влиянието на Мородин, Маротин и близо двадесет години крие нарушения на човешки права , престъпления срещу човечеството, робски труд, икономически серийни убийци Виктор каза, че им е нужно напомняне за Демокливия меч!
17
2
 
0
 
! Отговори
А питаш за: преди 1 година
Третата томахавка?
16
1
 
2
 
! Отговори
требе да има шаш преди 1 година
Заглавието отново кърти миФки - излиза , че целият август ще се пържим на 40 градуса !Тия ж0рналисти нарочно ли ги избират такива неостри или впоследствие им вменяват такова странно чувство за сензационност ?!
15
2
 
0
 
! Отговори
Накратко: преди 1 година
Какво пише в художествената интерпретация винаги ще е неточно. Как се случва в реалността са различни неща. Но династията Сакскобурготски е прототип на династията Харконен. Как се случи действителност ли? Няколко от убийците на Виктор Атрейдес влизат по следите на Маротин, Мородин Харконен и успяват с върховни усилия да го очистят ... Смъквайки юридическият чадър над Харконите ...
14
2
 
0
 
! Отговори
Според Хърбърт преди 1 година
Официалната версия (ама по онова време всички са били живи) че Глоссу Рабан ще удуши Мородин, Маротин , защото бил извършил честен акт за Атрейдите. Тоест Рабан да удуши чичо си защото помогнал на Атрейдите да убият баща му ... Обаче Мородин знае тази версия и направил всичко възможно да не се оказва никаква помощ на Атрейдите ... И се налага Виктор Атрейдес да види сметката на Мородин, Маротин ....