Българският турист избра гръцкото и турското море

Чужденците у нас са в пъти по-малко от очакваното
1 авг 2022 16:03, Анисия Иванова
284
Българският турист избра гръцкото и турското море
Снимка: БГНЕС

Българският турист избра гръцкото и турското море пред родното след като две години ковид ограничаваше пътуванията му извън пределите на страната. В същото време чужденците, които са пристигнали у нас във вътрешността на страната, са в пъти по-малко от очакваното, каза Любомир Попйорданов, който е председател на организацията на планинските водачи и беше съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на туризма.

„За морето, както знаем, украинските и руските туристи ги няма. Има обаче други – от Полша, има завръщане на германските туристи. Важно е да отбележим, че не само българският туризъм е пострадал от войната.

В планините и в селата е доста горещо като възможности за настаняване и те са добре посетени от българите. Има доста български граждани, които избират и специализирани турове, пътувания в чужбина, които са свързани с вино, с приключения, планини, в Алпите“, коментира Попйорданов пред БНР.

По думите му инфлацията, която изяжда доходите на българина, не е успяла да го лиши от почивка.

Като успех на правителството на Кирил Петков той посочи преосмислянето на концесиите на плажовете. Попйорданов подчерта, че предстои взимане на политическо решение дали трябва да се концесионират плажовете и каква част от тях трябва да се отдават под наем, както и каква част да си останат неохраняеми.

"В много държави няма спасители на плажа“, уточни експертът.

Той добави още, че кабинетът Петков не е успял да промени закона за туризма, който е с изключително остаряла концепция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
2
 
! Отговори
Джукелова преди 1 година
Аз ходя само на Хаваите щото съм баровка пък вие си ходете на Царево и Мичурин при дребната цаца.
253
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Къде ще отида на море се определя от това къде ще ми е по-приятно и къде ще ми е неприятно. Определено в България ми е неприятно по много причини, които примерно в Испания ги няма и там си изкарвам приятно почивката. Не говоря за цени, защото има огромна разлика в качеството в България и в чужбина и цени не могат да се сравняват а и цените не са определящи за мен. В Гърция съм бил 4 пъти, в Турция 1 път, в Испания 6 пъти и т.н. Изобщо не ме интересува някой си къде бил ходил,та и аз там да отида
252
1
 
14
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
Западните туристи които се срещнат с нацепените бургаски батки получават НЕЗАБРАВИМО преживяване за което разказват дълги години след това, но никога повече не стъпват в България. И казват на всичките си познати и приятели също да не стъпват.
251
9
 
5
 
! Отговори
България преди 1 година
А имаме толкова красиви и спокойни места в България, където може да си изкараш незабравима почивка! Не говоря за Слънчев бряг, Златните и т.н. Но мисленето на повечето българи е ще отида в Гърция защото еди коиси е ходил и трябва и той да отиде! Но всеки има право на избор. Аз предпочитам България , но аз съм роден във Варна и не бих заменил морето ни и пясъка ни за никой друг !
250
2
 
11
 
! Отговори
Наталия преди 1 година
Цяло чудо е че има някакви туристи в България защото държавата се е превърнала в бунище. Навсякъде има купчини от отпадъци, които напомнят за националния 30-годишен упадък. Заприличахме на Индия. И разбира се ГЕРБ, ДПС и ченгетата от "Библиотекарския" институт нямат нищо общо с това.
249
2
 
17
 
! Отговори
Киро Скълътъ преди 1 година
В Гърция е по-скъпо но си струва. В Турция има и ефтинджос, но има и качествени неща за повече пари. А в България имаме по-скоро високи цени за по-скоро ниско качество.
248
1
 
14
 
! Отговори
До Димитричка преди 1 година
Абсолютно сте права. Тук е по-скъпо и по-неспокойно.
247
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бедняците ходят само там. Не виждам защо се пенявите. В България е по-скъпо, това е истината.
246
4
 
14
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Представям си сега обслужването на нашето море какво е. Намусени джукести сервитьорки, дето са там да си търсят спонсор, или шефът ги опъва, а те се изживяват като господарки. Сядаш някъде, където цените са страшни и вместо някакво ниво да има обслужването, получаваш сканиране от кифленския персонал. Да те видят с какви дрехи си, прическа. Дали си ВИП. Ако не си по последна мода и да имаш кифленска визия може да си чакаш доста за поръчката. Ганьовска работа.
245
2
 
15
 
! Отговори
Димитричка преди 1 година
Премиера Гълъб Донев е дал указания на митничарите по границата да работят много бавно, така че българите да се откажат да ходят в Гърция и да идат на нашето море. Там *нацепени* бургаски батки ще им искат луди пари за паркинг, шезлонги, чадъри... такса спокойствие, такса неспукване на гуми и т.н.
244
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бих написал нещо по темата, ама като знам че адммина ме дебне и ще го изтрие предпочитам да напсувам екипа на днес - да ви е6а майката нещатна и оскотяла
243
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И много добре,че го направи.Аз бях на нашето море и ми беше много приятно в компанията на Чехи,Словаци и Германци.Предпочитам ги пред комплексираните Българи.
242
2
 
19
 
! Отговори
Петров преди 1 година
България е силно увредена от комунизма и на клиента не се гледа като на добър човек който плаща заплатите, а като на враг, който трябва да бъде унижен, осмян, овикан, разкарван напред-назад и т.н. Самите шефове не знаят какво точно правят и защо са там, какво да кажем за сервитьори, готвачи и друг персонал.
241
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 6 в събота пътуваме с моето семейство за Обзор! Наели сме къща в която почиваме 4 години вече!-:))) Так че, кой къде щял да бъде,ми е все тая! В Гърция и Турция кракът ми няма да стъпи!!-:))) Тук и въздух си е наш Български!
240
6
 
20
 
! Отговори
Иван преди 1 година
В Гърция ти сервират бирата в заледена чаша, да пиеш и да плачеш от радост. А в България сервитьора ще ти връчи една топла бира без чаша и ще каже "Отвори си я сам че бързам". Това са някои "дребни" разлики и затова все повече хора предпочитат Гърция въпреки 10 часовите престои на границата при 40 градуса температура.
239
4
 
19
 
! Отговори
Пепа Кекса преди 1 година
Бойко Борисов е раздал концесиите за плажовете на приятелите си мутри за 20 години напред. Какво се чудите че всичко по нашето море е ШИТНЯ? Природата е хубава но е направена на шитня от бетон, корупция, павиани и други родни особености.
238
2
 
20
 
! Отговори
Забавно е да се преди 1 година
четат коментарите ви! И после отиваш на плажа и не виждаш регистрация различна от пловдивска и софийска. Има нещо сбъркано в бългаските мозъци. Бъдете единни! Бойкотирайте родното море!
237
11
 
6
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Губите го морето майношопите от парвенющина и скудоумиe , малко остана. Тъкмо добре сe объркал света , а България без армия ... а на Турция и на Русия им трябва това пусто "лайнoморие" ... Гръцкия "велик" туризъм и турското подражание на Европа също имат трески не по малко но никой не си и помисля да злослови така бясно с пяна на устата. Който не цени едно нещо го губи а когато го изгуби ще разбере какво е изгубил , ай хаирлия да е . Идва най големия кеф за майношопа море само в чужбина!
236
3
 
13
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
И аз не знам кой иска да си прави резервация в Несебър и "Поморше" (ти си го написал така). Нормалните хора не ходим на такива места.
235
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам тогава защо без резервация трудно ще се вредиш за ресторант на Несебър и Поморше вечер.