Хотелиери обжалват скъпата вода в Бургас

Поскъпването с 60% - шок и ужас
20
Хотелиери обжалват скъпата вода в Бургас
Снимка: Pixabay

Хотелиери по Южното Черноморие се заканиха да обжалват поскъпването на водата в Бургас. Браншът е в шок от драстичния скок с 60% в разгара на летния сезон.

„В момента сме притиснати до стената от галопиращата инфлация, която през последната година смазва бизнеса. Не виждаме никаква помощ от държавата, а последната новина за 60% увеличение на водата не е калкулирана, не е предвидена. Не можем да прехвърлим този разход върху крайния потребител. Категорично ще обжалваме решението, очакваме помощ от правителството“, заяви управителят на хотел в Слънчев бряг Александър Александров пред bTV.
От КЕВР уточниха в подробно съобщение, че увеличението на цената на водата е калкулирано в инвестиционната програма на ВиК- Бургас. То е свързано с пускането в експлоатация на два нови язовира „Ахелой“ и „Порой“, които е трябвало да осигурят алтернативно водоподаване в случай на суша по Черноморието.

Уточниха и че това увеличение е можело да бъде плавно, а не наведнъж.

Зам.-председател на БХРА Веселин Налбантов определи увеличението като „шок и ужас“.

„Днес ще излезем с писмо и търсим правна възможност, която да обжалваме“, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: бургасвода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
watermann преди 1 година
Ама в бургас искат безплатна вода ли ? Такъв филм няма. Водата се изпомпва от воден хоризонт на голяма дълбочина по принцип. За това се искат помпи , поддръжка , ел.енергия. Те не са безплатни.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та кмета ни в Бургас , има тесни отношения с шефа на ВИК! Дори кара , наемателите си на общински жилища , да плащат предварително 120 лв.вода , като залог че всеки месец ще са изрядни към ВИК .Тези пари стоят в касата на община Бургас , заедно с предварително платени три наема , които са върху , останалите наеми на месец ! Тези пари ти ги връщат , само ако напуснеш , общинското жилище , а парите си ги ползват от общината , без лихва , те задържат парите на наемателите си !
14
3
 
1
 
! Отговори
хахах преди 1 година
от какво се оплакват,когато заплатите поскъпваха слагайки им по една нула отзад,никой не ревеше,освен това сега ще има за още по-тлъсти премии на инкасаторите(нещо,което никъд епо света не съществува,всички са с много дебели връзки назначени и живеят по добре от митничарите)
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хотелиери обжалват скъпата вода в Бургас или се заканиха да обжалват са две различни неща на български! В редакцията толкова ли сте неграмотни та не различавате сегашно и бъдещо време? Как да ви вярваме на написаното? То пък кой им вярва вече? То пък една редакция - 4-вокласници с незавършено, съдейки по граматиката!
12
2
 
12
 
! Отговори
ВиК преди 1 година
По места са на подчинение на кметовете.И всеки кмет си слага негов човек,за да си получава процентите.Всички бургазлии знаят колко е крадлив техния ГЕРБ -кмет.
11
4
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Никаква аванта,и тока трябва тоя месец трябва да скочи с 50,%,слагайте маските да не можете да протестирате.
10
1
 
0
 
! Отговори
Теди преди 1 година
Как може такова нещо 9 да им пожелавате да фалират
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кметът на Бургас стана от милионер - милиардер докато разни миекащи селяни се мислят за граждани. Мястото на половин бургазлии е по АПКтата, само там има полза от тях
8
3
 
4
 
! Отговори
Новият главен преди 1 година
Пожелавам на всички "хотелиери" и притежатели на къщи за гости не само фалит, а цялата тежест на закона
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бургас протестирали защото водата им станала 4.30 , а във Варна стана 4.50 . Там спят ли ... уж бяха много будни в блокадите искащи промяна
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
8 лв кюфте
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е заради недостиг на вода, а заради скъпия ток нужен за работата на помпите.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като почнат да плащат всички данъци и спрат да дерат кожи, може да обжалват. Дотогава плащайте като суданци.
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обясниха го защо се налага вдигане на водата на много места драстично, не само в Бургас. Защото преди ако са плащали по 50 хиляди грубо за ток, където водата се доставя с помпени станции, сега сметките им са по 200 хиляди. Водата от два дни е над 4 лева и във Варна, Силистра и на много други места.
2
2
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
правят ДАЛАВЕРИ яко
1
2
 
18
 
! Отговори
Защо помощ преди 1 година
От правителството?Нали си имате "успешен"кмет от ГЕРБ?Неговите хора ви вдигат водата?Защо цялата държава да плаща кражбите на кмета ви?