Без вода: Блокада и протест в село Рогачево

"20 дни БЕЗ ВОДА, 20 години ТАКА"
8 авг 2022 18:50, Йоана Цонева
8
Без вода: Блокада и протест в село Рогачево
Снимка: БГНЕС

Жители на крайморското село Рогачево в област Добрич излязоха на протест заради липса на редовно водоподаване в населеното място.

Желанието на местните хора е трайно решаване на проблема. Той е описан и чрез плакатите, които гражданите издигнаха в знак на протест: „20 дни БЕЗ ВОДА, 20 години ТАКА“.

Според жители на балчишкото село водоподаването е било спряно за период между 12 и 15 поредни дни. Като причина се изтъква остарялата водопреносна мрежа и авариите по нея, предаде агенция "Фокус".

В тези дни с нарушено водоподаване жителите на Рогачево не са били подкрепени с водоноска и всеки е намирал свой вариант за справяне с проблема - липса на вода по водопреносната мрежа.

Още по темата
В селото постоянно или за летни сезон живеят и чужденци, някои от тях са се отказали тази година да пребивават заради проблемите с нередовно водоснабдяване. Жителите на балчишкото село настояват за спешни мерки и устойчиво решаване на проблема, който тази година е особено осезателен.

Недоволстващите граждани блокираха в знак на протест пътя за курорта „Албена“ на разклона с пътни връзки за Добрич и първокласния път към ГКПП "Дуранкулак" през село Оброчище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Големи са рогачи.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората затова мигрират в големите градове, там вода има, особено във Варна :)) Все пак тъжно за старите хора, но в днешно време на никой не му пука за селцата :)))
5
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Ще каже човек, че сме насред пустинята! 240 депутати - нищоправци...
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тая бясна смяна на статути така стана навсякъде.
3
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Има ли рогачи в Рагачево :)))))))))))) Бреееее....
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там проблема им е че превърнаха селото в курортно селище, почнаха да се появяват хотели, къщи за гости. Искат да печелят от туризъм, но водопровода не е проектиран за толкова хора. Тъй че сами са си виновни. Сега да пият бира, а като искат да се къпят, да отиват в морето, близо им е
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една къща на село трябва да има кладенец.А за водата нещо напоследък много села ги източват в България.