Проблемът с блокираните камиони на "Капитан Андреево" - решен до дни

Според председателя на "Български пипер" реакцията на държавата е закъсняла
9 авг 2022 14:20, Петя Славова
4

Загуби в размер на 64 хиляди лева само за 13 камиона отчитат от Асоциация "Български пипер" заради блокираните хладилни камиони на ГКПП "Капитан Андреево".
Още по темата

"Общо загубите на камионите на "Капитан Андреево" възлизат на 10 млн. лв.  Това бяха около 2-3 000 хладилни камиона, по 5 дни престой, с по 2-10 000 евро загуба на ден. Тук се пита: Кой ще плаща сметката", коментира председателят на Асоциация "Български пипер" Георги Василев пред "България сутрин".

По думите му проблемът с блокираните камиони и забавянето на проверките ще бъде решен до дни.

"Евролаб 2019" в крайна сметка е виновна за това, че беше окупирала такъв огромен граничен пункт с европейско значение. А "Гранична полиция" им помагаше", заяви Василев пред Bulgaria ON AIR.

Според него реакцията на държавата е закъсняла. Ако е била навреме, загубите са можели да бъдат минимални.

"Проверките започнаха, след като се бяха събрали 3 000 ТИР-а. Можеше да започнат, когато първият камион е спрян. В единия случай имаме 10 млн. лв. загуби, в другия случай можеше да бъдат от 50 до 100 000 лв.", уточни председателят на Асоциация "Български пипер".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
9
 
! Отговори
"Български пипе преди 1 година
Внася 13 камиона турски пипер.Подле го пуска на пазара като български,на три пъти по-висока цена.А същевременно са "усвоили" субсидиите за "родно" производство.Вместо да се оплакват, Прокуратура да ги разследва.
2
1
 
10
 
! Отговори
?!? преди 1 година
#Кой плаща за да излиза мнението на тази асоциация на турските превозвачи в България. Има си закон ако са им нарушени правата. Не да ни обеждават, колко е сгрешила българската страна и да защитават онази тяхна златна фирма на митницата
1
1
 
5
 
! Отговори
Колко дни преди 1 година
Дни - 2 дни или 365 дни, или