Дъжд и гръмотевици в неделя, жълт код за 15 области в страната

Максималните температури ще са 27°-29°
3
Дъжд и гръмотевици в неделя, жълт код за 15 области в страната
Снимка: Pixabay

В 15 области в страната е обявен за неделя жълт код за значителни количества дъжд с гръмотевици, съобщиха на сайта на НИМХ.

Районите са в Западна, Северна, Централна и Южна България.

Интензивни дъждове с гръмотевици се очакват в областите Монтана, Враца, София-град, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Перник и Кюстендил. Очакваните количества на валежите са 30-35 мм.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в Горнотракийската низина и Източна България до 30°-32°, в София около 23°.
 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в следобедните и вечерните часове ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб запад-северозападен, след обяд източен вятър, прогнозират синоптиците от НИМХ. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Над планините от Западна България ще има значителна облачност, а след обяд и над масиви от останалата част на страната. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, в Източна България от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, 2000 метра - около 11°.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: времетожълт код
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тез кодове бастисахте и машината "Енигма" ! Аман от джендърски ЕС-опорки ! Преди , когато нямаше кодове ,сигурно нямаше верни метеорологични прогнози ?!
2
2
 
8
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Ама какво стана със "сушата" бе днес.бг. Вчера писахте, че заради тази измислена "суша" се открили потънали кораби ахахахахаха. Големи cмешници сте, само ни разсмивате.
1
1
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
ПОЗИТВЕН да ВИ е ДЕНЯ на ВСИЧКИ