Шишков за ада на АМ "Тракия": Няма проблем с пътния участък

Той не е от проблемните, обясни министърът
15 авг 2022 10:02, Петя Славова
28
Шишков за ада на АМ "Тракия": Няма проблем с пътния участък
Снимка: БГНЕС

Продължават действията по установяване на причините за тежката катастрофа на АМ "Тракия" с обърналия се автобус, превозващ деца.

"В случая с катастрофата няма проблем, свързан с пътния участък", заяви пред БНТ служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков.

Още по темата

"Тази част от магистралата е въведена в експлоатация през 2012 г. и от 10 години магистралата се ползва в този участък. Той не е от проблемните участъци", посочи още министърът.

По думите му след няколко години най-вероятно и на този участък ще се наложи да му бъде направен ремонт.

В неделя вечерта сръбски автобус катастрофира на магистрала "Тракия", в района на Стара Загора. Той е пътувал от Слънчев бряг към Белград. След инцидента болницата в Стара Загора са 14 души -  двама възрастни и 12 деца. Две от децата, които са пострадали по-тежко, ще се транспортират към болница "Пирогов" в София.

Според регионалния министър в последните 10 години в България повече се е говорело, отколкото се е вършело за строителството на магистрали.

"Всички станахме свидетели на това, че магистрала „Хемус“ на практика се строеше само до трети лот,  изключвам проблема с раздадените пари. Най-важното е, че в тези години назад във времето нито са се планирали, нито са се строили магистрали в абсолютна цялост", коментира още арх. Шишков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
7
 
! Отговори
GG преди 1 година
Какъв ад бее ?! Някакъв див сръбски селянин обърнал автобус в канавката без жертви. Тоя Шишков като говори за качествено строителство, като си види неговите постижения като главен арх на София
2
2
 
14
 
! Отговори
ДА преди 1 година
Виж му физиономията и не питай за коментара!Той вчера е слязъл от каруцата,за него пътя е супер!Само че,ние пътуваме из Европата и знаем на кое се вика магистрала!Нашата е второстепенен междуградски път!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така. Проблема не е в участъка, а в цялата магистрала :D