Шишков за ада на АМ "Тракия": Няма проблем с пътния участък

Той не е от проблемните, обясни министърът
15 авг 2022 10:02, Петя Славова
28
Шишков за ада на АМ "Тракия": Няма проблем с пътния участък
Снимка: БГНЕС

Продължават действията по установяване на причините за тежката катастрофа на АМ "Тракия" с обърналия се автобус, превозващ деца.

"В случая с катастрофата няма проблем, свързан с пътния участък", заяви пред БНТ служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков.

Още по темата

"Тази част от магистралата е въведена в експлоатация през 2012 г. и от 10 години магистралата се ползва в този участък. Той не е от проблемните участъци", посочи още министърът.

По думите му след няколко години най-вероятно и на този участък ще се наложи да му бъде направен ремонт.

В неделя вечерта сръбски автобус катастрофира на магистрала "Тракия", в района на Стара Загора. Той е пътувал от Слънчев бряг към Белград. След инцидента болницата в Стара Загора са 14 души -  двама възрастни и 12 деца. Две от децата, които са пострадали по-тежко, ще се транспортират към болница "Пирогов" в София.

Според регионалния министър в последните 10 години в България повече се е говорело, отколкото се е вършело за строителството на магистрали.

"Всички станахме свидетели на това, че магистрала „Хемус“ на практика се строеше само до трети лот,  изключвам проблема с раздадените пари. Най-важното е, че в тези години назад във времето нито са се планирали, нито са се строили магистрали в абсолютна цялост", коментира още арх. Шишков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ЦЯЛОТО СКАПАНО ДЖАДЕ НАРЕЧЕНО НЕЗНАМ ЗАЩО АВТОМАГИСТРАЛА ХЕМУС Е НА БЪЛНИ И КРЪПКИ.ОПАСНА Е ЗА ДВИЖЕНИЕ НАД 100КМ.Ч.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи последните 10г. повече се е говорило отколкото се е вършело нещо по строителство на магистрали,нито се е планирало нещо като проектиране или не се проектирало реконструкция с разширение на път за по-високи категории от републиканската и международна пътната мрежа,нито се строили в абсолютна цялост магистрали или само в отделни пътни участъци нещо се е вършело,но не планирани с проект,а само за подръжка с текущ или капитален за над 10г. как за туй место,а инак отчетени много км. магистрали.
21
0
 
1
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Да се разбира, че парите под масата са отчетени обратно към изпълнителя на СМР, частично, извършен е трансфер към шкафчетата в брой, частично, и остатъкът около 30% е вложен в инвестиционния процес. Вие, сега, за едни 30% ли сте, че и качество очаквате. Приятен ден.
20
0
 
1
 
! Отговори
7777 преди 1 година
Вярно е че пътя има неравности. Но не в степен да те изхвърлят. Минах минути след падане на автобуса и бях един от първите помагали. По обяснения на децата, един от възрастните придружители силно кашлял и поискал да седне до шофьора. На тази седалка, която се сваля за екскурдовод. Шофоьорът посегнал да помогне и това явно е отвлякло фатално вниманието му. Беше валяло. Само да отбележа по тревата-суха към канавката много трудно се излизаше. Пързаляше се жестоко.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като цяло процедурите за избор на изпълнители са такива, че нормалните фирми са нямат интерес да участват в строежа на пътища в България. Един участък от 20 км го делят на 5 ?!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди няколко месеца, си карам аз около Загора по магистралата по тъмно със скромните 120-130км, 'щот там леко подрипя на места, а ме изпреварва автобус. И това не ми се е случвало само там. Редовно са ме изпреварвали автобуси на междуградските пътища, защото карам с 90-100кв. Не казвам че случая е такъв. Ама си ги има достатъчно, а това си е жива предпоставка за бъдещо ПТП.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дясната лента е пропаднала и не може да се шофира там. Щом този участък не е от проблемните, представям си какви са проблемните....
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова перфектни пътища имаме, че под 1% от злополуките официално се дължат поради лошото им поддържане, при около 20% за ЕС...
15
2
 
3
 
! Отговори
Wc преди 1 година
Boiko da si broi kulchetata..vav darjavata na izmamnici i dolni mastii
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там наистина магистралата е в добро състояние. Трябва да се гледа обективно на нещата, не само да се плюе по всичко възможно. Генерално проблемът на магистралите в Бг е, че са тесни - само 2 ленти. В дясната карат разни пенсионери и лелки с 80-90, в лявата летят oлигофрените с 150+. И за такива като мен, които искат да си карат нормално с 120-130 - няма лента. Постоянните престрояванки са предпоставки за много ПТП-та.
13
7
 
6
 
! Отговори
Стига Ве преди 1 година
Ех, колко лесно би били ако Баце беше на власт. Тогава пътят щеше да е виновен.
12
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 1 година
Изчакаха да му мине гаранцията от 10 г. и ще го платим наново. Пътят в двете посоки в дясната лента е ПРОПАДНАЛ. Подала е основата на магистралата.Състоянието му е подобно на това което беше Чирпан - Стара Загора.И това поне от 3 г. е така.Прави го Трейс с която всички "партии" си играят на едро. Този участък струваше 137 млн лева.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами така си е няма проблем това си е нормален междуселски път за нашите ширини.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътувам редовно по магистрала Тракия и абсолютно не съм съгласен с този ***. Пътната настилка в дясната лента този участък е компрометирана. На много места има пропадания и неравности. АПИ умишлено чакат да изтече 10 годишната гаранция и не предприемат действия. Не казвам, че инцидента е заради пътя, но и да ни правят на маймуни, че всичко е ОК не върви.
9
3
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
На прав участък - мантинели? А помощни колелца на автобуса?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нема радиация от чернобил
7
4
 
7
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
...и този явно е човек на Борисов, щом магистралата не му е виновна!
6
5
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Хиляди автобуси са минавали през този участък по всяко време на денонощието и ТАМ НЯМА ПТП!!! Вината си е на водача, не на пътя!
5
9
 
3
 
! Отговори
питам преди 1 година
Защо няма мантинели по цялата магистрала . Ако имаше това нямаше да се случи .
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Журналистите разлика между ад и катастрофа не правят