Земеделска техника е причинила пожара в Сакар планина

Изпепелени са 3000 дка суха трева и храсти
15 авг 2022 11:50, Петя Славова
3
Земеделска техника е причинила пожара в Сакар планина
Снимка: БГНЕС

Работа със земеделска техника е причина за вчерашния пожар в Сакар планина, съобщиха от регионалния пресцентър на полицията в Хасково. Огънят възникна на територията на две общини - Свиленград и Тополовград в землищата на селата Присадец, Филипово и Маточина. Той бе локализиран вчера вечерта.

Първоначално в 10.30 часа в Районното управление в Тополовград е съобщено за пламъци в местността "Фелиз баир". На място са изпратени екипи, които установили, че пожарът е предизвикан от земеделска техника, почиствала пасища, предаде БТА.

Десет противопожарни автомобила са гасили огъня, който е изпепелил 3000 дка суха трева и храсти. Предстои оглед за нанесените щети. Лицата и земеделската техника са установени на място. Образувано е досъдебно производство, допълват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Текезарът е хвърлил неизгасен фаса и до там.
2
0
 
1
 
! Отговори
Натура хвани ме заа. преди 1 година
Забрана за косене до 15ти юли и после юруш с мулчерите при 42, а вие какво друго очаквате при тази температура и 1000 оборота в минута от косачката, ...даа нищо друго освен пожар!!! Важното е да спазваме забраната!!!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работа със земеделска техника е причина за вчерашния пожар. За да не се повтарят причините, препоръчвам да се използват мотики и търнокопи.