Държавата обяви подкрепа за земеделските производители

Отделени са милиони левове
17 авг 2022 23:45, Росен Стойчев
23
Държавата обяви подкрепа за земеделските производители
Снимка: БГНЕС

Държавата ще подпомогне земеделските стопани с над 420 милиона лева.

Още по темата
Тази държавна подкрепа е одобрена от Европейската комисия съгласно временните правила за икономическа помощ, съобщи БНР.

Парите са насочени към фермери, отглеждащи едри и дребни преживни животни, коне и пчелни семейства, към производители на плодове и зеленчуци, маслодайна роза, ориз, винени лозя, черупкови плодове. Като целта е да се противодейства на негативното влияние от наложените предприети съответни мерки. Земеделците имат право да получат помощта  под формата на преки безвъзмездни средства за компенсиране на част от повишените разходи за производство. Размерът на помощта за всеки стопанин ще се изчислява възоснова на броя на животните или на хектарите земеделска земя като индивидуалният таван е до левовата равностойност на 62 000 евро. Предстои да утвърди указания за прилагане на помощта и да определи срок за прием на заявления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Държавата преди 1 година
Пак помощи на бизнесмени заради увеличени разходи. Какво като фалират, да дадат тези пари за обезщетение на работниците, щом са работили в толкова важно производство. И без това в магазините е внос.
14
1
 
8
 
! Отговори
Честито преди 1 година
ЕС създава олигарсите.
13
1
 
9
 
! Отговори
Ъ преди 1 година
Живеем в глобализъм.
12
0
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 година
После що хляба е 10 лева. Финансов разврат !Целия свят иска някой друг да му бачка , само ще печатят и раздават .Централните банки ограбиха народите си , спестителите , оказва се че паричните им единици са шума
11
0
 
7
 
! Отговори
Бре преди 1 година
Всички изредили се демократи още не са върнали земите, а са ги раздали на техни хора. Държавата участва в имотната мафия.
10
0
 
2
 
! Отговори
Сашо арендатор преди 1 година
То това подигравка ве. Да кажем, че имам връзки и ша взема максимално - демек 62 000 евро. Ам то са 120 000 лв. То толкова с тая инфлация вече струва една це класа нова ве. Ес класата добре оборудана идва към 250 000 лв. ми излиза в конфигуратора на силвър стар.
9
0
 
8
 
! Отговори
Е преди 1 година
Пак се купуват изборите.
8
0
 
7
 
! Отговори
Май преди 1 година
Такива като Илчовски пак са похарчили много за почивки.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не "държавата" а правителството. Разликата е огромна между двете.
6
0
 
4
 
! Отговори
msm преди 1 година
Коне!? Що за безумие е това!?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
са ще се преразпределят партийно едни евро парички и пак всичко ще утихне. в блато нищо не вирее.
4
2
 
4
 
! Отговори
Супсидиран преди 1 година
Ей ни съ наядахти. Който вземе и стотинка да му изсъхнат рецете.
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
морална подкрепа
2
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Как така не са замесени латифундистите - зърнари с по над 10 000 декара? Те са най-честите получатели на всякакви субсидии. После се нареждат на автосалоните в Европа да си избират най- скъпите поръчкови автомобили.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 1989-та година по нареждане на Европейския съюз, си разрушихме земеделието, селското стопанство. Превърнахме многолюдната земеделска площ на България в една "суха пясъчна пустиня. А преди всички ниви се обработваха и засаждаха - тютюн, жътва, лен. Остана тютюна, но за да сме зависими от ЕС, спряха субсидиите за тютюна, спряха да го изкупуват и принудиха тютюнопроизводителите да го зарежат. ЕС ни направи бедна и зависима държава, без никакво производство и земеделие.