Държавата обяви подкрепа за земеделските производители

Отделени са милиони левове
17 авг 2022 23:45, Росен Стойчев
23
Държавата обяви подкрепа за земеделските производители
Снимка: БГНЕС

Държавата ще подпомогне земеделските стопани с над 420 милиона лева.

Още по темата
Тази държавна подкрепа е одобрена от Европейската комисия съгласно временните правила за икономическа помощ, съобщи БНР.

Парите са насочени към фермери, отглеждащи едри и дребни преживни животни, коне и пчелни семейства, към производители на плодове и зеленчуци, маслодайна роза, ориз, винени лозя, черупкови плодове. Като целта е да се противодейства на негативното влияние от наложените предприети съответни мерки. Земеделците имат право да получат помощта  под формата на преки безвъзмездни средства за компенсиране на част от повишените разходи за производство. Размерът на помощта за всеки стопанин ще се изчислява възоснова на броя на животните или на хектарите земеделска земя като индивидуалният таван е до левовата равностойност на 62 000 евро. Предстои да утвърди указания за прилагане на помощта и да определи срок за прием на заявления.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Държавата преди 1 месец
Пак помощи на бизнесмени заради увеличени разходи. Какво като фалират, да дадат тези пари за обезщетение на работниците, щом са работили в толкова важно производство. И без това в магазините е внос.
15
1
 
8
 
! Отговори
Честито преди 1 месец
ЕС създава олигарсите.
14
1
 
9
 
! Отговори
Ъ преди 1 месец
Живеем в глобализъм.
13
0
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 месец
После що хляба е 10 лева. Финансов разврат !Целия свят иска някой друг да му бачка , само ще печатят и раздават .Централните банки ограбиха народите си , спестителите , оказва се че паричните им единици са шума
12
0
 
7
 
! Отговори
Бре преди 1 месец
Всички изредили се демократи още не са върнали земите, а са ги раздали на техни хора. Държавата участва в имотната мафия.
11
0
 
2
 
! Отговори
Сашо арендатор преди 1 месец
То това подигравка ве. Да кажем, че имам връзки и ша взема максимално - демек 62 000 евро. Ам то са 120 000 лв. То толкова с тая инфлация вече струва една це класа нова ве. Ес класата добре оборудана идва към 250 000 лв. ми излиза в конфигуратора на силвър стар.
10
0
 
8
 
! Отговори
Е преди 1 месец
Пак се купуват изборите.
9
0
 
7
 
! Отговори
Май преди 1 месец
Такива като Илчовски пак са похарчили много за почивки.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не "държавата" а правителството. Разликата е огромна между двете.
7
0
 
4
 
! Отговори
msm преди 1 месец
Коне!? Що за безумие е това!?
6
0
 
7
 
! Отговори
Кирчо-българоубиеца преди 1 месец
Мани ги тия, Украйнците са важни!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
са ще се преразпределят партийно едни евро парички и пак всичко ще утихне. в блато нищо не вирее.
4
2
 
4
 
! Отговори
Супсидиран преди 1 месец
Ей ни съ наядахти. Който вземе и стотинка да му изсъхнат рецете.
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
морална подкрепа
2
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Как така не са замесени латифундистите - зърнари с по над 10 000 декара? Те са най-честите получатели на всякакви субсидии. После се нареждат на автосалоните в Европа да си избират най- скъпите поръчкови автомобили.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След 1989-та година по нареждане на Европейския съюз, си разрушихме земеделието, селското стопанство. Превърнахме многолюдната земеделска площ на България в една "суха пясъчна пустиня. А преди всички ниви се обработваха и засаждаха - тютюн, жътва, лен. Остана тютюна, но за да сме зависими от ЕС, спряха субсидиите за тютюна, спряха да го изкупуват и принудиха тютюнопроизводителите да го зарежат. ЕС ни направи бедна и зависима държава, без никакво производство и земеделие.