Затвориха голяма дискотека в Слънчев бряг заради касови бележки

Провеждат се проверки в курорта
17 авг 2022 18:11, Росен Стойчев
28
Затвориха голяма дискотека в Слънчев бряг заради касови бележки
Снимка: БГНЕС

Данъчни служители затвориха голяма дискотека в курорта "Слънчев бряг" за неиздаване на касови бележки. В обекта е извършена внезапна проверка на екипи от звеното за фискален контрол на НАП. 

Още по темата
Това съобщи Христо Узунов, говорител на приходното ведомство в Бургас, съобщи БТА.

"При направената контролна покупка от "таен клиент" не му е била издадена касова бележка, отговаряща на изискванията, което е станало причина за налагане на принудителната мярка "запечатване на обект". Документът, който получили данъчните при заплащане на покупката, бил бележка от нефискален принтер", обясни Узунов.

Санкцията подлежи на обжалване.

Проверката в заведението, което е и едно от оборотните в курортния комплекс, е част от лятната контролна кампания на НАП за спазване на данъчно-осигурителното законодателство по Черноморието. Над 1100 са извършените проверки само по Южното Черноморие. Установени са 396 нарушения, като най-чести са неиздаване на фискален бон и разлика в касовата наличност на търговския обект.

Данъчните отчитат подобрена фискална дисциплина и устойчива тенденция при доброволното спазване на правилата и изискванията.

Извършват се и целодневни наблюдения на големите складове за плодове и зеленчуци и хранителни продукти в региона. Служителите от звеното за фискален контрол са поставили под активно наблюдение над 2000 обекта по българското крайбрежие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
От 13 преди 1 година
Някой гаден НАП-адция не ми хареса историята? Явно ...
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли е Какао ...
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После реват ДД-сето да им го направим минус 9%?
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Grom "Защо така тайно не се назовава името на дискотеката??" --- неква чалготека.. явно е много ъндерграунд култова и оборотна, понеже никой не я чувал хахаха.. името го има по другите сайтове.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До х "Браво! Всичко трябва да е на светло" ------ и защо за това трябва да страдат туристите??? Има си нормални начини.. както преди 6-7 гофини, когато се стреляха митьо и божо, след това бяха сложили по двама нападжии във всяко заведение така и сега да направят! В момента само гонят и без това малкото туристи там... а тези туристи хранят едни 300 000 човека, които хем не висят на хранилка към държавата, хем данъци плащат.
4
2
 
21
 
! Отговори
х преди 1 година
Браво! Всичко трябва да е на светло. Аз как на трудов договор всичко ми отчисляват и плащам данъци и осигуровки, защо бизнесменът трябва да се тарикати и минава метър.
3
2
 
22
 
! Отговори
нема оборот преди 1 година
бе собственика не знае че не се издават касови бележки , питайте го той ше потвърди :) сервитьорката е виновна .
2
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
махнаха културиста на кирчо и лъснаха далаверите ... Явно добре са си работили за гардеробите на пп
1
0
 
41
 
! Отговори
сигурно преди 1 година
Сега ще се обади в НАП някой министър , и утре ще е отворен бар-дака отново !!