Въвеждат забрана за износ на необработена дървесина

Действа от днес
18 авг 2022 23:45, Росен Стойчев
22
Въвеждат забрана за износ на необработена дървесина
Снимка: БГНЕС

От днес е в сила забрана за износ на необработена дървесина от България, съобщи Нова.

В момента и дървесината, и дървата за огрев не достигат заради липсата на работна ръка, което, съчетано и с повишеното търсене, води до бързото изчерпване на наличните количества.

Още по темата
Цената на дървата за огрев в Югозападното държавно предприятие варира от 95 до 144 лева за един кубик, а цената на дървесината на тръжните процедури вече е около 230 лева, което е двойно, в сравнение с миналата година.

„Това предполагаме, че ще се отрази благоприятно на снабдяването на населението с дърва за огрев и с дървесина за дървообработващия бранш в страната”, каза Юлий Сираков от Югозападно държавно предприятие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: износрешениедърва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Пълна преди 1 година
Забрана за всички качествени стоки от тук за към еврогейците.Нашето жито се изнася,а ядем украинското радиационно такова.По смачкана и проста държава в света незнам дали има.НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС,НАТО И ФАШИСТКОТО СЗО това са убийци и *** не хора
19
1
 
13
 
! Отговори
Горски стражар преди 1 година
Това трябваше да се случи преди 20 години . Сега горите започнаха да "оплешивяват" и като дойде пролета стават порои, а лятото суша. Къде са зелените организаций, толкова активни при строеж на магистрала или лифт , а гората изчезва в печките на гърците.
18
0
 
5
 
! Отговори
ескимос преди 1 година
Ала-бала... Но си остава износът към ЕС, както и износ на обработена дървесина за цял свят.
17
0
 
9
 
! Отговори
НИК преди 1 година
До ВъзражданеСамо да ти кажа, чи забраната ще важи за износ за ТРЕТИ страни, демек такива извън ЕС. За Гърция и Румъния износа ще продължи с пълна сила, там е основния износ. За съжаление пак се опитват да замажат очите на хората, че предприемат мерки за защита на потребителя, но реалността е съвсем друга. Дори и да изнася някоя фирма за трети страни, нищо не й пречи да изнесе материала първо в Гърция и оттам да го реекспортира в третата страна. Всички мерки са мижи да те лажем.
16
0
 
10
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Забранявайте всякаква сеч на гори и ордата от ДПС, която ги изсече и превърна България в пустиня
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Липсата на работна "раво бе! А регистрираните в бюрата по труда?" ------ ти да не мислиш, че ей така може да се даде моторна резачка на всеки зелеенокрак бай х...й??? Че после да трябва и обезщетения да се плащат на роднините им... айде нема нужда. Колкото и невероятно да ти звучи, и това е занаят, който се учи с време.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време беше,ама да видим колко ще се спазва
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То скоро няма да има какво да се сече с това повсеместно унищожаване на горите... Суша, наводнения и климатични промени, а човека така и не може да осъзнае, че сам реже клона, на който е седнал!
12
1
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Забраната означава фопълнителни пари от нелегален износ за забранявашите.
11
1
 
11
 
! Отговори
Липсата на работна преди 1 година
ръка?!?!?!? Браво бе! А регистрираните в бюрата по труда? Що не ги натирите да свършат нещо, а? Опция 2: обществено полезен труд за индивиди, които са извършили леки престъпления! Воля се иска! Воля! В тази пропаднала страна воля липсва! Повръща ми се! Това е същото като да седиш пред хляб и да умреш от глад, защото не знаеш как да си отрежеш филия! Смешен народ със смешна съдба!
10
0
 
9
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Еми като дават соц помощи и други облаги... Никой не иска да работи тешка работа и българри, и ромми , и власи.. Размързелуваха народа в България...
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да въведат забраната преди 30г и да е постоянна
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега просто ще я складират и изнесат след няколко месеца
7
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом спреш да изнасяш,започваш да внасяш.Това си е схема от 1990 година и си продължава.По-евтино няма да стане,а такива забрани само ни отдалечават от ЕС,където уж има свободно движение на хора и стоки.Явно ще се внася от Русия,то е ясно накъде отиват нещата.Като не получаваме газ,ще получаваме дърва,тяхното на руснаците не се губи.Там има цяла тайга за сечене.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сичкото бай манхау на социални да се праща по баирите да сади дървета. безработните също.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кражбите на дървесина в България се ръководят лично от Нинова и нейните другари. Затвор за тази ***.
4
1
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Пепо тебе могат ли да те квалифицират като студен и посинял евроатлантически труп
3
6
 
10
 
! Отговори
пело пънера преди 1 година
щом е забранена необработваеми , то тогава лесно може да се квалифицира като обработваема и да се изнесе ....
2
1
 
22
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Най после някои да се сети. Тоя проблем е от години, камионите с трупи постоянно бръмчат към Гърция а ние плащаме по 160 лв за куб дърва. Кои го реши това нещо да гласувам за него? Сега ако накара и горските да почнат да залесяват след тея пожари и сеч ще има гласа ми със сигурност.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това трябваше да стане още преди 2 години , когато почна да се усеща недостига на дърва за горене ! Но лобитата работят яко и кихащите кинти трябваше да си вземат своето ! А че няма кой да сече и че местното население остава без дърва , никого не интересува ! Особено общините и свързаните с тях ...