Пожарът край Казанлък е локализиран

Очаква се до края на деня да бъде потушен
19 авг 2022 11:25, Красимир Ангелов
6
Пожарът край Казанлък е локализиран
Снимка: БГНЕС

Пожарът, който възникна преди 2 дни на полигон "Тюлбето" в Казанлък и бързо се разпространи, е локализиран и се очаква до обяд да бъде потушен, обяви на брифинг тази сутрин комисар Стоян Колев, директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН) в Стара Загора.

Пожарът е обхванал приблизително 6800 декара площ, около 1200 от които са горски фонд.

Колев уточни, че малка част от горския фонд е действително унищожен. Към момента не са установени унищожени постройки. "Със сигурност около 15 – 17 вили, в които живеят хора, са спасени", коментира комисар Колев.

"Най-големият проблем беше трудният терен, както и силният вятър, който постоянно сменяше посоката си. Много беше тежка ситуацията в североизточната част от пожара, където успяхме да заградим почти километър защита", обясни комисар Стоян Колев, цитиран от БТА.

На всеки фронт около огъня има опасен обект – склад за военна продукция, противоградна площадка, както и населени места, коментира той. "Затова съм много щастлив от успеха с локализацията на тези точки".

Комисар Колев напомни, че в борбата с огнената стихия се включиха пожарни екипи, военнослужещи, екипи на Държавното горско стопанство, както и два хеликоптера от авиобаза „Крумово“ и тежки верижни машини от предприятието "Мини Марица Изток" и Община Казанлък.

Днес пожарни екипи ще следят за евентуално възпламеняване, включително и през нощта. През изминалата нощ два екипа следиха и охраняваха целия периметър на пожара.

От пожарната увериха, че има пълна готовност при нужда отново да се включат военните екипи, както и хеликоптерите от авиобаза "Крумово".

От снощи Подбалканският път в участъка Казанлък - Мъглиж е отворен за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само на полигона в Шейново а на другите полигони има хиляди снаряди, заровени на по метър дълбочина и не взривени. Или казано елементарно, има тонове невзривен динамит заровен под горния слой почва, на полигоните
5
1
 
3
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Гнусен съветски вертолет. Веднагда се замени със западен, добър мил, миролюбив хеликоптер. Предното изречение е пример за неолиберални ценности :)
4
0
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Овенните, както винаги, сгафиха и пропиляха бая наши пари за голямата беля. Толкова ли е малко умствения им багаж, та не могат да проумеят елементарни правила и разпоредби за огромните и ужасяващи пожарища по целия Свят? Дали служебното правителство ще се осмели да накаже виновните с пагони???
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От колко години сме в Нато а още старите руски бракми, зилове, вертолети, автомати! А униформите на нашите момчета същите като през соца!
2
0
 
1
 
! Отговори
абе преди 1 година
някой разследва ли дали тези пожари не са умишлени ?
1
0
 
3
 
! Отговори
Пироман преди 1 година
Като няма пожар, ще си направим...