Шофьорът на автобуса-убиец в Бургас преодолял 3 опита за спиране

47 мигранти са били превозвани, уточнява се тяхната националност
25 авг 2022 08:57, Анисия Иванова
271

Главният секретар на МВР Станимир Станев даде подробности за смъртоносния инцидент в Бургас, при който тази сутрин загинаха двама полицаи. Те намериха смъртта си след гонка с автобус, превозващ нелегални мигранти.

"В 4:54 ч. е направен опит за спиране на автобус от колеги на "Гранична полиция". Шофьорът на автобуса не се подчинява на подадения полицейски сигнал и продължава движението си. Стига до втори пункт - отново не спира и продължава движението си в посока Бургас. Вече в Бургас на кръгово движение е направен трети опит за спиране, възниква ПТП, вследствие на което са починали двама наши колеги", коментира той за "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Извършват се процесуално-следствени действия, които след назначаване на съответните експертизи ще установят точния механизъм на възникване на пътно-транспортното произшествие.

Станимир Станев не даде конкретен отговор на въпроса дали шофьорът на автобуса е задържан.

47 мигранти са били превозвани в автобуса-убиец. Все още се уточнява тяхната националност, пол и възраст. Няма информация за ранени мигранти, стана ясно още от думите на главния  секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
3 опита?Този се е готвил за олимпийските игри,при това на правилното място.
196
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 1 година
До Гледах клипа...***-да стрелят в гумите !
195
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реакцията на шофьора на автобуса е адекватна, ако преди е минавал през българия шофьорът знае че возила с чужда регистрация не се спират и не се санкционират за никакви престъпления, затова е и правел каквото си иска, за тази ситуация голяма вина имат катаджиите с тяхното министерство, където гледат само да си изпълнят нормата от 25 фиша на ден, което не може да стане със спиране на чужди граждани.
194
0
 
4
 
! Отговори
Как се преди 1 година
преодоляват два полицейски "опита" за спиране? Полицаите и службите, а престанете да "опитвате", ами действайте! А ако този автобус превозваше и нещо като голямоБум? Щяхте да се опитвате да го спрете, докато не стигне целта си? Преди много години, един мой учител каза:"Героизъм в мирно време означава, че някой друг някъде не си е свършил работата". Сниджир-марка "пропуски" и накрая - двама загинали полицаи и издирвани тарамбуки. Резил!
193
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
И кой е шофьорът? 15- годишният сириец Омар, май!!!
192
0
 
7
 
! Отговори
... преди 1 година
Значи , при първите два пункта , автобуса убиец минва както винаги без проблеми , за жалост вече в Бургас , млади и неинформирани полицаи при опит за проверка , автобуса убиец не спира , убива двамата млади полицаи . Искрени съболезнования за роднините им . Но защо в родината ни България , всеки прави каквото си иска и защо няма закони за организираната престъпност ? Ето това са резултатите от управлението на бокич и шиши .
191
2
 
3
 
! Отговори
Гледах клипа... преди 1 година
Какви права да им се дадат ??? Да ходят със гранатомети и да не отговарят пред никого при никакви обстоятелства ли ??? Горе долу само такива права не са им дадени !!!
190
1
 
9
 
! Отговори
Гледах клипа!а се по преди 1 година
Като много други хора и видях , че полицаите направиха груба фатална грешка да изкочат и застанат пред бързо движещ се автобус и да се опитат да го спрат ,ако погледнете внимателно за стотна от секундата те се усещат и колата помръднат напред, но не успяха да се измъкнат ,нямаха време да напуснат и автомобила ! Не казвам ,че те са виновни , НО ти не знаеш защо този автобус се движи така , към шофьора може да е насочен и пистолет и нож .Във бързината недооцениха опасността ....
189
6
 
3
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Поправка в закона на името и в памет на двамата герои даваща повече права на полицаите да се защитават.Всичко друго е гавра с паметта им!!!!!Полицаи събудете се ......
188
1
 
13
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Слагат се заграждения, блокада, как ще спреш автобус с лека кола. Жалко за хората, но е чисто самоубийство тяхното. А трафикантът е тръгнал да рискува и е ненормален, защо се опитват да го вразумят, нямаше да спре.
187
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами така става като се занимават с Борисов по поръчка на Божков вместо да си вършат работата от МВР, това което се случва в момента са точно плодовете на комбината Петков - Рашков които в момента дори са доволни, че се оттърваха и всичко го плащаме ние и е на наш гръб.
186
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма държава,няма правила,корупцията е навсякъде и прояжда България.И за това са виновни всички правителства ,който управляват България в последните тридесет години.Сега излиза нова схема за източване на пари ,ще се дават за оправяне на оградата,ами минирайте я тази граница, много по лесно е и който стъпи накриво да си носи последствията
185
2
 
14
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Работещи - честни и почтени служители на МВР и цялата администрация,колкото и малко да сте в създадените в последните години структури от зависими хора действащи като ОПГ и по "образ и подобие" на ГЕРБ.ДНЕС ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВИ БЕ ПОКАЗАНО ,КАК КОРУПЦИЯТА УБИВА ,НЕ САМО ИЗВЪН СИСТЕМАТА ,А И ВЪТРЕ В НЕЯ- ЕДНИ ЧЕСТНИ И ИЗПЪЛНЯВАЩИ СВОЯ СЛУЖЕБЕН ДЪЛГ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ,БЯХА ПРЯКО УБИТИ ,НЕ ОТ ДРУГ ,А ОТ ПРЕСТЪПНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ТЕХНИ КОРУМПИРАНИ"КОЛЕГИ".
184
1
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Вие изяснете как този автобус,при това с фалшив рег.номер,е преодолял нашата така охранявана граница?!Май се връщат мм.утренските времена,когато по няколко ТИР-а преминаваха родните КПП-та,при услужливо вдигнати бариери,и приятно разсеяни митничари.Корените са дълбоки,другари политици,време е да ви бъдат отрязани.
183
2
 
8
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
Прокоратурата се оказа негодна за 30 години.........да излиза военна прокуратура докато се формира НОВА цивилна...........
182
2
 
9
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
Полицията се оказа негодна за 30 години ..... ДА ИЗЛИЗА АРМИЯТА на улицата докато не се формира НОВА полиция от нулата.......
181
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автобуса не е убиец,убиец е шофьора,и не трябва да излиза от затвора до живот
180
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съболезнования на близките на загиналите полицаи които при изпълнение на служебните си задължения загубиха живота си. Моя въпрос е защо няма работещи КПП-та на входовете на град Бургас? Не може да допускаш в град от над 200 000 жители автобус камикадзе пълен с ислямисти.
179
1
 
12
 
! Отговори
Трагедия преди 1 година
Кадрите по Нова от централната емисия показаха колко е била кофти ситуацията.Шофьорът препречва пътя на автобуса, в един момент когато вижда, че автобуса не намалява, като че ли тръгва напред да се разминат, НО просто нямат време. Ужасно....
178
3
 
37
 
! Отговори
Да обобщим преди 1 година
Двама полицаи загубиха живота си, защото други техни колеги не са си свършили работата. Много сложно.