Само за ден: КАТ залови 29 шофьори след употреба на алкохол

17 са шофирали под въздействие на наркотични вещества
1 сеп 2022 21:51, Петя Славова
14
Само за ден: КАТ залови 29 шофьори след употреба на алкохол
Снимка: БГНЕС

При традиционната акция на полицията  за последните 24 часа са заловени още 29 души, качили се зад волана след употреба на алкохол. 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000. Седем души са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 души, а други осем, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

По метода "Линеен контрол" са проверени 2071 превозни средства, като и 2886 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 705 фиша и 196 административни акта. Петима шофьори са управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила, трима - над 1,2 промила.

Данните до момента показват, че на територията на цялата страна през последното денонощие са проверени 9619 превозни средства и 12 730 водачи и пътници, предава БТА.

До момента са съставени 4147 фиша и 819 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление от неправоспособни шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кефи ме обаче как полицаите не знаят как да си вършат работата и за това застават някъде и спират който си поискат е така за кеф. Като си изряден и те наказват с проверки евала. После защо положението по пътищата е такова.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрогиран алкохолик с книжка - изберете българското
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за ден: КАТ залови 29 шофьори след употреба на алкохол . . . А ДРОГИ БЕ ПЛОНДИРИ?
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А..велосипедисти и тртинетките кога? Я се фокусирайте малко върху тях. София вечер е пълно с (безсмъртни) нинджи, които правилата ги нямат за нищо. Мен ще спрат ако не ми работи фар, а тях? Че и без отразители...
6
3
 
10
 
! Отговори
Много е просто преди 1 година
Караш колата в трезво състояние - без алкохол и дрога. Спазват се и правилата по пътищата
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
променете НК и ги вкарвайте в панделата, това са потенциални убийци
4
5
 
10
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Хайде престанете с тъпите статистики,защото сте смешни и жалки!При 2,4 милиона шофьори в България,по официална информация,хванали за деня 29 с алкохол-голям праз-приблизително 0,001 процента от всички.И това ли е причината за "войната по пътищата".Няма никаква война-според същата статистика произшествията навсякъде по света,на глава от населението, са доста повече.България не е никакво изключение.Най-безполезното звено на МВР иска да си оправдае заплатките и доживотните високи пенсии!!!
3
3
 
14
 
! Отговори
МВР са страшни преди 1 година
Направо са станали ловци на глави!
2
2
 
12
 
! Отговори
Вангелчо преди 1 година
Пък колко не залови :>)
1
2
 
12
 
! Отговори
Комар преди 1 година
Извода от статията е че Семерджиев е карал трезвен , без наркотици и е бил на задната седалка, а автопилота е дал дефект